Kamu-kamu Yang Comel

Friday, June 19, 2015

1st & 2nd Ramadhan 2015

Mak berazam Ramadhan 2015 ni,nak masak sedap-sedap especially masa bersahur & berbuka puasa time weekend




Sebabnyaaaaaaaaa…………





Mak tak nak En. Suamiku kelaparan / kebuluran, tak cukup nutrisi sepanjang berpuasa dan semestinya mak tak nak dengar en. Suamiku mengadu domba kat mak dia a.k.a complaint yang aku ni MALAS nak masak, huhuhu…………….



Tapi mama dah rajin masak sekarang ni kan papa
(kelip-kelip mata kat en. Suami).
 



Cuma time weekday je mak tak sempat nak masak.......Traffic jem 3x lebih teruk dari hari-hari biasa…..silap haribulan berbuka puasa kat dalam kereta macam tahun sebelum2x
(huhuhu, sadisss)..






Jom cabaran memasak 20 hari di bulan Ramadhan…Tarik nafas dalam2x mama…..Are u ready;-




Cabaran 1st day Ramadhan

Menu Bersahur

Nasi putih

Telur mata dengan kicap lemak manis Jalen

Sambal tumis ikan sardine

Kacang panjang tumis air





Menu Berbuka

Nasi kerabu

Ayam goreng berempah

Tepung pelita

Seri muka & koleh kacang

Apam balik crispy

Air Mata kucing special







2nd day Ramadhan

Menu Bersahur

Nasi putih

Sawi tumis air

Gulai telur rebus

Plain water





Korang nak masak apa berbuka puasa nanti????

oklah tu je nak cerita, BYE-BYE



0 comments :

Post a Comment