Kamu-kamu Yang Comel

Monday, January 13, 2014

Mini Sosej Bun

Percubaan pertama buat bun........actually, adunan doh diuli pada hari sabtu....baru nak rehatkan doh, en.laki ajak pergi kenduri akikah anak officemate kat kajang.....so, doh yg diuli tadi LLK simpan dalam tupperware ,ikat rapat dengan double plastik bag......simpan dalam peti sejuk......keesokkannya baru LLK keluarkan doh tu and gulung dengan sosej......Sedap makan masa panas2.......fresh gitu...

Resepi nie LLK ambil dari blog Mat Gebu.....sape2 yang berminat nakk try boleh refer resepi sosej bun mat gebu.....sorry, hari ni hakak update entri pakai smartphongg....tak reti nak link entri beliau.....



Kalu ikut resepi asal, mat gebu punya sosej bun besar2 sebabb guna sebatang sosej......LLK buat mini bun sebab sesuai( sebatang sosej potong dua bahagian) untuk nak bagi budak2 makan....in case kalau budak makan main2 ( gigit sikit and tinggalkann) taklah rasa membazir sangat.....

Untuk resepi nie boleh dapat dalam 22 biji mini sosej bun....tapi yg another 2 butir tu, LLK dah malas nak gulung kat sosej.....jadiknya LLK bulat2 kann je doh tadi tu.....
Oklah,Selamat mencuba......BYE!!!!!

2 comments :

  1. hye saya suka bace blog awk, kalau awk ade mase singgah la dan follow la blog saye :) http://awksweetgitu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. http://ilham-hana.blogspot.com/
    liana alamat blog baru sue...klu xleh msk gn alamat ni...kandungan sama jer...

    ReplyDelete