Kamu-kamu Yang Comel

Monday, December 23, 2013

Cara-Cara Menggunakan Waffle Maker Takada


Saje je gediks nak buat tutorial cara-cara nak menggunakan Waffle Maker especially cap Takada........Jenama apa2x pun lebih kurang sama je cara penggunaannya.....



Jom belajar buat waffle sendiri kat rumah (^_^)

 1. 'On' main plug. Panaskan WM anda seketika sebelum batter di tuang ke dalam WM


 
2. Setelah WM anda dah panas, bolehlah masukkan batter anda ke dalam WM



3. Biarkan seketika sehingga permukaan waffle anda berlubang-lubang atau berbuih




4. Tutup WM anda dan tunggu sehingga lampu hijau menyala......




5. Siap sedia untuk dimakan....



Resepi Mudah ~ Waffle Home Made





Korang semua nak tahu barang apa yang ada dalam kotak INI ???



sila angguk kepala, hehehe!!!!!




ok3x......







Sunday, December 22, 2013

Good Morning

Salam Ahad and good morning semua......

Tuesday, December 10, 2013

Ubat Cacing

Korang pernah makan ubat cacing???



Tak pernah makan ubat cacing!!! Kenape tak makan???



Ok2x...Hari nie LLK nak share pengalaman pasal ubat cacing.....




Sila ambil perhatian!!!!
 Sekiranya korang ada alami masalah macam saya nie, better ambil perhatian lebih....Nampak macam remeh tapi, sangat mengganggu rutin seharian kita ...Sekiranya korang mengalami gatal-gatal pada badan menjelang petang  atau malam kemungkinan korang mengalami jangkitan cacing...




LLK masa mengandungkan Aina memang alami alahan pada kulit disekitar kaki yang teruk.......Kalau laki sendiri pun geli tengok kaki bini, apatah lagi orang lain yang tengok (So saddddd tau)





Serius gatal....




Kadang-kadang garu ter over dos sampai luka.....

Selalunya LLK akan sapu dengan krim econazine pada tempat yang gatal....Tapi tak jalan pun........

Mandi pakai sabun anti bacteria pun sama jugak (Siap gonyoh dengan span ok).......





Akhirnya.......





Masa LLK berpantang kat rumah mak aritu, makcik yang mengurut LLK masa pantang tu bagitahu LLK ada masalah cacing......OMG!!! 
  

Dah tua-tua bangka macam nie pun ada masalah dengan cacing ke, huhuhu........


Makcik Umi tu senyum je bila dia tengok muka aku macam percaya tak percaya je cakap dia.......Makcik tu sambil urut-urut kat area perut aku dia pun kata:-


Makcik : Awak nak dengar bunyi cacing dalam perut awak ni?
LLK  : Boleh dengar ke cik???
Makcik : Boleh....
(Sambil diurutnya perut aku kat area usus besar) Sekali tu ada bunyi grrrrrrr......
                 
Makcik : Tu bunyi cacing awak lah tu.....
 
Setiap kali diurut kat kawasan usus besar tu mesti ada bunyi grrrr...kuat pulak tu...macam nak bagitahu jangan usik-usik dia kat situ..........Scary gilerrrr 




Pagi tu jugak paksa abah belikan ubat cacing ZENTEL......


Actually, Zentel nie senang nak cari kat mana-mana pasaraya...Juga dijual dalam bentuk tablet dan cecair 


Cecair


Tablet
Setakat nie, saya dah 2x makan Zentel (1st masa bulan Mei 2013 and 2nd pada 2minggu lepas)...Kalau dulu, asik nak menggaru je  tapi sekarang alhamdulillah, masalah gatal-gatal pada kaki saya dah hilang......Magik kan......



Ai suspek mesti cacing-cacing tu semua dah kena flush!!!!!!



Misi dan Visi selepas ni nak bagi Anis, en. laki, mak, abah N adik-adik makan ubat cacing...Kami tak mahu berkongsi hidup dengan parasit bernama CACING.. (^_^)




 Info berkenaan jangkitan cacing juga boleh dibaca di blog SINI, SINI,  dan SINI





Sekian cerita dari saya......~BYE~