Kamu-kamu Yang Comel

Monday, October 7, 2013

Edisi Berangan Di Pagi Isnin

Rasa macam nak beli jek gajet nie.
Walaupun tak rasapun ianya satu keperluan sangat.......Setakat nak jahit stoking koyak en. Suami, baju tshirt ai and sarung bantal anis yang berzaman meretas tu jek.....selebihnya, maybe kena tunggu mood rajin tu datang.......Baru boleh jahit langsir baru....Tu pun jahit lurus jelah yang mampu......nak patern ropol-ropol, sila oder kat nilai 3 ye.........huhu


Kalau ikutkan nafsu serakah hakak nak rembat model nie.......
 

Tapi apakan daya......harga ribu riban.....over sangat kalau setakat nak jahit stoking koyak.........LLK, sila muhasabahkan diri awak tu ye....



Takpe-takpe....kita survey model lain pulok....kat lazada pun ada offer...dalam range RM200 hingga RM400.....Tapi jenama agak kurang meyakinkan, kihkih....tapi review customer yang dah beli agak positif.....

Comment: Akan dipertimbangkan.








Nie baru je tadi menyinggah kat groupon.....Ada offer mini sewing machine...Tapi jenamanya hakak tak tahu.....Boleh guna AC dan AA bateri..siap ada foot padel....Harga RM68 tak termasuk kos delivery......
 
Comment: Semestinya akan dipertimbangkan memandangkan harganya jauh lagi murah dari yang disurvey sebelum ni....Tapi tak sure tahan lasak ke tak mesin nie.....Tunggu hakak investigate dulu dari customer yang dah pernah beli sebelum nie, kihkih.......





Tengah menggogel tetiba jumpa mesin jahit singer klasik nie.

 
 Sebijik macam yang mak hakak punya....Walaupun model ni lama gilesss, tapi tahan tau....mak hakak still guna lagi mesin ni eventho mejanya dah terkopak-kopak kayunya......Memang sangat berjasa mesin jahit tu.....Yang nenek ahak punya lagilah lama dari model nie.....tapi dah tak guna pun.....so, mesin tu jadi buruk macam tu je sebab simpan kat stor......Sangat nostalgia sungguh





Secara kesimpulannya.....Sila check duit dalam wallet tu ada berapa RM??? Kalau setakat duit kaler biru je yang banyak dalam wallet tu  sudah-sudahlah berangan hakak oiiiii,,,huhuhu
 

1 comment :

  1. Mesin jahit singer yang klasik tu mmg berjasa sungguh... Akak pun dibesarkan dgn mesin jahit ni... mak akak, mak mertua amik upah jahit baju pun guna mesin jahit ni... alhamdulillah, masih boleh digunakan lagi sampai sekarang...

    ReplyDelete