Kamu-kamu Yang Comel

Friday, July 12, 2013

Cabaran 38hari sebagai housewife

Ada orang kata jadi full time housewife sgt awesomeeee........and ada juga kata takk bestttt

LLK dah 28 hari memegang jawatan housewife.....secara jujurnya menjadi seorang housewife pada 2 org anak sangatttt lah penat n tak best langsung....kalau xda anak or ada anak sorang maybe lah best kot..........selama 28hari tu, LLK kena belajar buat keje laju2.......makan laju, mandi laju2....... semua bendalah kena buat laju2...... kalau lambat, semua keje xboleh nak siap....sebab baby aina ni telinganya macam telinga lintah......pantang bising sikit, dia dah terjaga....huhu......

Tu belum lagi kalau si adik menagis nak susu n si kakak merengek nak kencing/ berak/ makan.........OMG!!!!!Sangat huru hara big mama ni.....Sudah macam bibikkkk, huhu.....

TAPI

En suami macam suka je aku jadi housewife.....sebab dia nampak anak2 dia cam terurus sikit kalau compare masa LLK kerja dulu...... minggu 1st duduk rumah sendiri ,LLK dah ajar anis tak pakai pempers......mula2 tu mmglah susah....2-3 hari dah ok dah......kena ajar dia dari sekarang sebab tahun depan anis akan ke taska......lagipun, budak2 yg still pakai pampers automatik tidak akan diterima belajar kat taska....minum susu dalam botol pun xboleh....<----KEJAM GILO

Sekarang cabaran berbaki 9 hari lagi menjadi housewife........sekejap je cuti 90 hari......huhu....

2 comments :

  1. wahh, aku sebenanrya suka duk rumah lg drpd keje, kihkihkih.. tp mgkin betullah ko kata, jd housewife ni walaupun best, tp agak penat, huhuhu..
    lgpon, kalau ada anak sorg, oklaa, klu dh berdua, bertiga dan seterusnya, aduilaa, huhu.. pepon, aku x sempat lg jenguk anak2 ko, insya-Allah, someday, i will.. hope so.. really2 miss you..

    ReplyDelete
  2. memang kerja kat rumah takkan habis. samalah kita, baru naik kerja jugak. salam kenal :)

    ReplyDelete