Kamu-kamu Yang Comel

Monday, July 29, 2013

Peanut candy~ murah n sedap

Nie peanut candy......officemate LLK jual dengan harga yang murah....sekilo rm25 jek......aritu jumpa orang jual peanut candy nie sekilo rm40........sesuai hidang masa raya nanti...


Ada sape2 berminat nak beli?


Silalah jengok2 blog tokey peanut candy fidaghazi.blogspot.com

Bye

Sunday, July 28, 2013

Perkara Yang Ditakuti Oleh Kaum Hawa

Rambut dah start gugur dahhhh....banyak pulak tu.......tu baru sikit tu....belum lagi tengok yang kat lantai, toilettttt..

Nape lepas bersalin memang rambut gugur ek....huhuhu.....

~BYE~

Friday, July 26, 2013

Baju Raya Aina






Murah betul rezeki aina....My bos bagi hadiah baju kat my baby....Ingatkan baju carter.............. bila buka bungkusan, rupanya baju raya.........kebetulan baju raya si kecik ni belum shopping lagi......Syukur alhamdulillah, ada jugak baju raya untuk ko wahai anak....hahaha



My bos jual baju raya utk baby dari umur 1 tahun hingga 5 tahun.
sangat santik n comel- comel........kuih raya pun ada..........kalau korang berminat, boleh tengok- tengok kat fb: hidayah jamaludin
Bye

Thursday, July 25, 2013

Breastfeed:Rutin Harian Mengepam susu di Office

Anak LLK yang 1st berjaya di breastfeed kan dia sampai 8bulan jek...selepas tu, LLK dah slow2 bagi formula milk tapi still campur2 dengan breastmilk......sebab breastmilk masa tu tak cukup untuk keperluan anis masa tu......

Untuk 2nd baby ni, LLK nekad nak 100% breastfeedkan aina.....so, nilah aktiviti harian LLK kat office sekarang......selalunya aktiviti ngepam dibuat kat surau.....tapi kalau malas nak ngepam kat surau ,LLK ngepam kat workstation jek........so, pasrah jelah sape2 yang datang nak jumpa ai masa tengah ngepam, huhuhu.... tapi yang pasti, jiran belah depan ngan sebelah still xperasan lagi aktiviti yang LLK buat ni :-)

My medela swing yang sangat berjasa........

TAPIIII

Rasa macam nak upgrade swing ai ni ke double pump............tapi, ada ke orang nak beli swing ai ni????mmmmm, nantilah pk....kalau betul2 LLK nak jual , akan diwar- warkan kat blog......
Bye2

Wednesday, July 24, 2013

Duit raya RM500 untuk penjawat awam~ tq PM

Syukur sangat-sangat sebab our Perdana Menteri murah hati untuk memberikan duit raya sebanyak RM500 pada penjawat awam.......walaupun tak sebanyak seperti yang diterima macam penjawat awam di Selangor, sedikit sebanyak dapat meringankan beban penjawat awam yang bergaji kecik macam LLK.....Boleh beli baju raya untuk anak- anak, huhu..........

ESP dah sampai....syukur alhamdulillah

Alhamdulillah.......ESP yang LLK oder dari officemate aritu dah selamat sampai arini.....risau tau sbb aritu member kata out of stok sbb ramai dealer yang beli untuk standby pada bulan puasa.......LLK sekarang ni fully breastfeed kan aina.......semenjak ESP habis aritu, BF macam tak menghasilkan banyak susu macam selalu......and my baby aina selalu mengamuk cam tak puas minum susu.......so, terpaksa panaskan stok ebm untuk bagi dia minum.,....Dahlah dia xberapa suka minum guna botol.....maybe puting susu tu keras tak macam mak dia punya lembut and mengkhayalkan, kahkahkah.....lucahhhhhhhh

kesian kat anak aaku....
Stok ESP dah sampai.....berbuka nanti balun sampai lebam....tq ezna

Monday, July 22, 2013

Monday Blues

1st day keje setelah 3 bulan cuti-cuti malaysia......xda mood mau kerja....asik teringat bantal ngan selimut lagi, huhu............
Kesian pulak kat anak- anak mama dua orang tu.....pagi- pagi kena bangun awal ikut pergi rumah nenek diorang............sabar ye nak...
#ihatethisfeelingbabe

Friday, July 12, 2013

Cabaran 38hari sebagai housewife

Ada orang kata jadi full time housewife sgt awesomeeee........and ada juga kata takk bestttt

LLK dah 28 hari memegang jawatan housewife.....secara jujurnya menjadi seorang housewife pada 2 org anak sangatttt lah penat n tak best langsung....kalau xda anak or ada anak sorang maybe lah best kot..........selama 28hari tu, LLK kena belajar buat keje laju2.......makan laju, mandi laju2....... semua bendalah kena buat laju2...... kalau lambat, semua keje xboleh nak siap....sebab baby aina ni telinganya macam telinga lintah......pantang bising sikit, dia dah terjaga....huhu......

Tu belum lagi kalau si adik menagis nak susu n si kakak merengek nak kencing/ berak/ makan.........OMG!!!!!Sangat huru hara big mama ni.....Sudah macam bibikkkk, huhu.....

TAPI

En suami macam suka je aku jadi housewife.....sebab dia nampak anak2 dia cam terurus sikit kalau compare masa LLK kerja dulu...... minggu 1st duduk rumah sendiri ,LLK dah ajar anis tak pakai pempers......mula2 tu mmglah susah....2-3 hari dah ok dah......kena ajar dia dari sekarang sebab tahun depan anis akan ke taska......lagipun, budak2 yg still pakai pampers automatik tidak akan diterima belajar kat taska....minum susu dalam botol pun xboleh....<----KEJAM GILO

Sekarang cabaran berbaki 9 hari lagi menjadi housewife........sekejap je cuti 90 hari......huhu....