Kamu-kamu Yang Comel

Thursday, April 11, 2013

Budak Tak Sihat Nak Makan Pizza & Pizza Yang Sengal

Sambungan dari citer semalam..

Budak kecik yang masih tak sihat....Sebutir makanan tak masuk dalam perut.....Puas pujuk dengan segala mak nenek makanan tapi semuanya anis tak nak......

"Anis nak makan karipap n bubur x? Sedap nie anis"

"Anis tak nak......Anis nak tido"

Macam tulah ayat anis kalau setiap kali kita orang cuba pujuk dia untuk makan.......

Semalam tetiba dia request nak makan pizza.....gulp! Telan air liur kejap, huhu......Yelah, mama oder jap lagi......Selalunya LLK suka oder secara online sebab senang tak payah keluar n harga dia murah sket....

TAPI

Nak dijadikan citer, LLK oder pizza pukul 5.30 Petang.......Tapi, sampai pukul 7.30 mlm pun still xdapat lagi,......Bila call centre, diorang kata sepatutnya pizza tu dah dihantar 1jam setengah yg lepas.....N staff tu akan minta manager dari branch **** call LLK untuk maklumkan pasal hal pizza tu.....

OK, sabar....sabar.....

15 min kemudian, manager branch tu call LLK.....Dia kata, budak pizza dah keluar buat delivery......N dia minta maaf sebab lambat....Maybe budak pizza tu berteduh kat mana2 ke sebab dalam tempoh menunggu tu tengah hujan lebatttt....OKlah, Sabar lagi....

TAPIIIIIII


Kalau sampai pukul 9 malam pun still pizza tak muncul2( jangan kata pizza, kotak pizza pun tak nampak bayang weiiiii) sape2 pun boleh hilang SABARRRR.......anak aku asik tanya mana pizza dia....huhu, kesian tau.....kalau aku yang nak makan takpe.....ni anak aku yang tengah sakit tu nak makan..........Time ni mmg rasa aku nak telan je budak pizza tu.....

LLK call pizza branch yang bkenaan....Time nie mmg dah panas hati, panas muka, panas segala2......Dengan badan lekit2 tak mandi lagi ( Tak bawak baju spare kat rumah mak, huhu).....anak merengek2 tanya pizza.....grrrrr.....

" Hello, saya bla...bla...nak tanya, pizza saya ape citer ni sampai skarang tak dapat2......"

" Budak saya dah anta pizza tu lama dah puan......"

" Dik non, kalau pizza tu dah dapat...Tak kan aku nak call ko....Pizzanya sampai sekarang tak dapat lagi......Awak nak saya tunggu berapa lama lagi nie?"

Dan yang LLK tak boleh bla jawapan minah ni....

" Saya tak tahulah kak...Yang pasti budak dia dah antar pizza tu lama dah"

Geram dengan jawapan bangang yang diberi.....Terus aku ajak en.suami pi kedai pizza kat PJ New Town......Promotion yang sama macam kat online....Harga pun beza rm1.80.....grrrrr....

Sampai kat home sweet home nak dekat kul 10mlm....grrrrrrr....masuk je dalam rumah, terus hidangkan pizza kat anis......Selera betul dia makan......

Nak dekat pukul 11, dapat call dari pizza branch *****......Tanya pasal pizza dah terima ke belum......dan dan nak tutup kedai baru nak call customer....

" Adik, akak sampai sekarang tak dapat pizza tu....takpelah, saya dah beli dah pun kat tempat lain....awak simpan je pizza tu sampai berkulat......"

Yang tak boleh bla budak yang call LLK tu dengan nada gembiranya cakap;

" ooo...pizza tu akak dah cancel lah ye...ok, terima kasih"

Bangang nye.......Patutnya ko kena say Sorry kat customer ko.....Bukannya say TQ....Ape ke malangnya semalam :-(

Siap ko...Hari nie aku nak antar email aduan kat bahagian pengurusan korang........Sampai hati korang permainkan hati mak yong ye......Siaplah korang....bye...

p/s: Menyesal pulak tak buat print screen transaction pembelian pizza sengal online semalam.....kalau tak, boleh tepek kat sini.....

1 comment :

  1. wah. anis sihat je aunty su tgk....bila nak dr rumah aunty su ni

    ReplyDelete