Kamu-kamu Yang Comel

Monday, April 8, 2013

1st day checkup@spital & Jamu

Hari nie 1st day LLK checkup kat hospital.......Anis terpaksa mama tinggalkan kat umah awe a.k.a nenek sbb risau dia akan buat mama n papa dia pening kepala.......


Seriusss ok......sejak LLK dah sarat nie, semakin kerap si anis tu buat perangai.....Memang betul2 menguji kesabaran LLK :-(

 
Appointment pagi nie pukul 8....LLK budget, tengahari settle semua urusan....sebab kalau 1st checkup, segala prosedur kena start balik from A to z sama macam kat klinik kesihatan....disebabkan hal tu, LLK n en.suami ambik cuti arini....giliran LLK 4013......kat screen no sekarang baru 37**.....dekat pukul 11 baru dapat jumpa doktor.....tadi doktor tanya;

" puan nak buat ujian pap smear x?"


" nak kena buat sekarang ke doktor? Lepas i bersalin xboleh ke?"
Risau pulak doktor nak check2 kat bawah tu......sebab aku tahu minggu akan datang ( kalau LLK x beranak2 lagi) kompon doktor akan buat ujian VE..... bermakna 2 kali doktor nak rodok tut...tut.....tu memang sengaja nak bagi air ketuban aku pecah....... Sorry doctor... NO!NO! NO! Ai tak nak...


Tapi nasib baiklah doktor kata ujian pap smear tu boleh buat selepas bersalin nanti......fuhhhh!!! Selamat..sayang doktor, hahaha.doktor cuma scan heart beat baby Jr je tadi....


ultrasound kena buat appointment kat tingkat 1......tu pun, staff kat sana bagi appointment pada 22 april sbb terlalu penuh katanya......kesian kat en.suami......dia nak sangat tahu gender baby Jr...


Kita buat scan kat luar jelah papa oiiiii.......nak harapkan klinik kesihatan dgn spital kelautttttttt lerrrrr......next appointment  15/4/2013.......sekali lagi kena hari isnin......mengamuklah budak2 office nanti......nak buat camne....bukan LLK yang mintak....tu doktor yang bagi.....harap2 korang memahami keadaan LLK sekarang ni, huhu.......


Lepas settle segala urusan kat spital, LLK ajak en.suami pi cari ubat jamu untuk berpantang nanti......actually, LLK just nak cari pilis, param n minyak telon jek....yang lelain LLK tak guna pun sebab LLK dah ada shaklee.....last2, LLK beli set jamu selapan mustika ratu......tapi rasa cam nyesal pulak tak beli jamu jenama nyonya mener Air Mancur semalam sebab harga dia palinggggg murah RM 59..... ( takder rezeki sebab semlm mood shopping hilang entah kemana sebab anis asik buat perangai je....letih ooooiiii layan kerenah dia semalam...sebelum tangan aku ni ringan nak hinggap kat badan anis, better LLK terus ajak en suami balik rumah je).....
http://s.ecrater.com/stores/63496/4807a10d88e84_63496b.jpg
Jamu jenama air mancur.....Klasik betul packaging dia.....Dalam tin tu....Tapi, LLK suka.....



Ok, semua barang dalam checklist 99.9% complete.......Dah boleh beranak dengan aman, hahaha......
ok, tu je.....bye.....

 
P/s: Apesal ek jamu ni ada setengah2 kedai jual sampai beratus ringgit...walhal kat Mydin tak sampai pun rm60...agak2 lah kalau nak untung cepat punnn.....











0 comments :

Post a Comment