Kamu-kamu Yang Comel

Tuesday, March 12, 2013

Susu kambing



LLK oder kat sorang pakcik yang memang sekarang ni selalu datang meniaga kat office LLK ni.........Fresh milk goat sebotol RM 5.50......Ada macam- macam flavour......Original, strawberry, coklat, jagung, mangga dll.....







 Actually, pakcik tu suruh LLK ambik 10 botol terus.........Terkezuttt mak...10 botol ko.....Kang kalau tak minum, sia-sia je.....Pakcik tu suggest kalau 1st time nak belajar minum susu kambing, better try yang ada perisa dulu.......Kalau ambik yang original flavour, Takut kang tak terminum susu tu kang, hehehe.........







oooooo........Good idea lah pakcik........Oklah 5 botol perisa campur-campur ye pakcik.....ngehhhhhhh!!!!!






Baru je tadi LLK teguk 1/2 botol susu tu.......Rasa dia xder lah teruk sangat.....Lebih kurang macam susu kotak yang kita beli kat supermarket....... :-D






Sebenarnya LLK saje je nak minum susu kambing ni......sebab orang tua- tua kata bagus untuk elakan baby kena penyakit kuning / Jaundice......Tapi takleh minum banyak sangat.......Orang kata susu kambing ni panas......







Susu kambing ni banyak kebaikannya pada tubuh manusia.....Dan dikatakan antara makanan sunah nabi Muhammad SAW selepas kurma, madu, dan minyak zaitun.......



Keistimewaan susu kambing:
- membantu proses tumbesaran bayi yang sihat, cerdik dan cergas serta kaya dgn protin dan vitamin, potassium dan kalsium dan rendah sodium

- Mampu menghasilkan susu badan yang banyak

- membentuk tekanan darah yg normal dan mengawal fungsi hati

- merawat penyakit asma, eczema, colic, insomnia dan jaundice

- menguatkan sistem imuniti badan dan dapat meneutralkan asid...




Jaga- jaga cik salma.......i dah minum susu kambing nie..........Mmmbekkkk...mmmbekkkk......hahaha!!!!!!
~BYE~

2 comments :