Kamu-kamu Yang Comel

Thursday, March 28, 2013

Si Rabbit dan Si Kambing


Sejak kandungan dah hujung-hujung trimester nie, semua benda dah tak muat dah......Baju semakin ketat dan singkat......Abis nampak bontot.....huhuhu......long skirt dengan seluar slack pun semakin senteng.....Dah macam ape t ah aku ni pergi kerja....Selekeh! Selekeh! Selekeh!  






Sandal pun dah semakin nazak.....Nak beli baru ,,,punyalah sayang duit.....Lainlah kalau en. Suami yang bayarkan...Tapi, laki aku saje buat-buat tak pahammmmm........hehe.....






Semalam LLk rasa macam dah tak boleh tahan dah pakai sandal tu sebab dah macam kritikal sangat dah sandal tu....(abis skin dia merekah-rekah.....) LLK singgah kat kedai nie semalam......Sandal kat kedai nie semuanya comey-comey belaka (Teringat iklan kak ton, hahaha).....And harga dia pun mampu milik.....




 



Walaupun sandal nie berharga RM29.90, tokey kedai tetap bagi plastik yang comey.....Pastu, siap letak dalam paperbag ok......Rasa macam VIP yang bershopping sandal berharga ribu riban gitu.........haha







Tayang sandal baru jap...........kihkih.....
 Sandal ni ada bau manis-manis.........Serius....Tak tipu...............
Kaler purple ngan hijau pun mengancam.......next time lah beli :-)







Habis tawaf satu Midvalley tu, tak reti-reti nak masuk office balik!!!! Jam kat tangan tu dah nak pukul 2.00ptg dah dik non oiiii....................





Ok..ok....nak masuk officelah nie......Lagipun, pundi kencing dah macam nak pecah dah nie.......Kena cepat-cepat cari toilet sebelum jadi ape-ape yang tak di ingini......hahaha....... 





Dan dan sampai je kat office, terjumpa pulak dengan pakcik yang jual susu kambing aritu............Sempat lagi aku oder susu kambing yang delicious tuuuuuu.........walhal, kata nak terkucil sangat.........aduiii...macam-macam hal.....
 Nah....Ambik ko....10 botol susu kambing perisa mangga.....Sedapppp......
En. suami sangat sombong.....Sikit pun tak nak rasa susu kambing nie........
Takpelah, aku lagi suka.....Tak payah nak kongsi-kongsi dengan orang.....kan...kan..... 



Ok....Tu je nak citer..............BYE 

 



 

Monday, March 25, 2013

Ada Apa Dengan Cuti Sekolah

Hari nie dah start budak-budak sekolah cuti sekolah selama seminggu..................Pagi-pagi jalan kat highway lengang...........Tak jem macam selalu....Hari nie sampai ke office sebelum pukul 8.00.........hohoho........






Kebetulan hari nie kami dapat gaji...............Hohoho.....Dalam masa yang sama, duit gaji pun turut melayang membayar segala mak nenek hutang piutang, huhuhu..........Dan yang paling syiokkkk arini sebab, bos-bos pun turut serta mengambil cuti selama seminggu...........Hohoho.........






Jangan sedih-sedih sebab bos tak der k...........Sila isi masa anda yang terluang itu dengan melayan citer ROCK OOoo..........Korang dah tengok belum citer Rock OOooo??? En. suami kata citer tu best.......Penjejak-Mimpi pun kata best jugak..........



ok, bye










Sunday, March 24, 2013

Bubur Pulut Hitam




Korang makan ape petang- petang gini?


Petang nie LLK buat bubur pulut hitam......1st time buat ^_^......Nyum....nyum....



Resepi simple untuk di cuba.....



Bahan-bahan
Pulut Hitam ~ Semangkuk kecil
Manisan@nis'san/ gula melaka ~ ikut suka korang..LLK guna satu keping nis'san
Daun pandan
Santan~ LLK guna santan kotak
Sedikit garam




Cara- cara
Basuh beras pulut hitam(macam basuh beras yg kita masak nasik tu)....pastu rebus beras pulut hitam tu hingga kembang.pandai2 lah tambah air kalu selagi pulut hitam tu tak kembang ye  :-)....... LLK rebus tadi 30min++.......Setelah pulut hitam kembang, masukan daun pandan and nis'san....Last skali, baru letak santan and sedikit garam.......


SIAP......Boleh terus makan....




Nis'san/ Manisan

Thursday, March 21, 2013

Berat Badan Sepanjang Kehamilan #Part2




Tarikh Check-Up                Berat                     Hb                Kandungan

10-10-2012                          62.8kg                   11.5                ~  1W 6D


16-11-2012                          64.3kg                   11.1                ~  17W 5D

06-12-2012                          65.2kg                   11.4                20W 5D


03-01-2013                          68.9kg                   11.0

04-02-2013                          70.5kg                   12.0

19-02-2013                          71.5kg                   -

07-03-2013                          73kg                       11.0




19-03-2013 yang lepas, LLK ada appointment dengan Klinik.....Kena ambik darah sebab Hb rendah......Tapi, nasib baik sekejap je......LLK sampai kat klinik tu pukul 8.30pagi....Kerusi yang LLK duduk belum panas lagi, nurse dah panggil untuk check tekanan darah.......Pukul 9.00pagi dah settle n boleh balik office.....(Tiba-tiba rasa kagum dengan klinik nie,,,,,,, hahaha)





21.03.2013 ada appointment lagi tapi belah petang.........Kali nie kena jumpa doktor......Rasanya doktor nak scan kot........huhuhu...




ok, tu je....BYE  

Wednesday, March 20, 2013

Wordless Wednesday #17 | Anis Dah Pandai Mengeja |



Anis dah pandai eja nama sendiri n some character dlm favorite kartun Oggy n The Cockroach..Mama bangga dengan kamu anis............



~Sayang anis~

Saturday, March 16, 2013

5th Maternity & Children Expo | 5-7 April 2013 @ Midvalley |

 


Tak sabar nak tunggu expo maternity and children nie......... Rasanya time tu sempat lagi kot nak shopping.....Kalau ada rezeki kamu baby, adalah barang untuk kamu nanti......Andai kata time tu, kamu dah nak keluar....Tak boleh buat apelahhhh.....................huhuu.....Banyak lagi barang babay Jr yang kena beli nie  :-)


~BYE~