Kamu-kamu Yang Comel

Monday, February 4, 2013

My Pregnency | 29W

Hari nie pukul 9.00 pagi dah siap check-up.....Kalau sebelum2x ni punya check-up, pukul 9 tu belum tentu lagi buku pinkkkk tu dah masuk dalam bilik nurse tau........Entah2x check darah, tekanan dan timbang pun belum tentu lagi buat...hahaha............


Hari nie punya result test:-

Hb = 12.00
Berat badan = 70.5 kg... ( Naik 1.6 kg )
Heart beat baby = 152......



Cuma, muka nurse tadi macam tak puas hati dengan ukuran janin........nurse kata KECIK........Siap 2x LLK kena berbaring kat katil untuk check perut tadi.........Perut Kecik susah......Kalau besar, lagiiiiii lah susahhh...huhuhu.....Sabar3x



Sekarang nie, kandungan dah 29W...So, kena check-up 2x sebulan...........Dan start esok, LLK kena kira tendangan baby dalam perut.............Tujuannya adalah untuk memastikan kandungan tu aktif dan sihat......Serta untuk mengesan sekiranya baby ada masalah seperti baby mati dalam kandungan, baby terbelit tali pusat, jangkitan kuman dll



Setiap kiraan diambil selepas 15minit........Oklah, tu je.....BYE



 

1 comment :