Kamu-kamu Yang Comel

Wednesday, February 27, 2013

Good Morning Melaka Raya

Selamat pagi semua........Sejak semalam lagi LLK dah sampai kat bumi Melaka..Bukan dtg sorang2 tau.....LLK datang dengan 6 officemate .....tapi baru arini bpeluang nak buat entri, huhuhu...........

Kami menginap kat Avillion Legacy Hotel.....Bilik dia besar gilos utk ai yg duduk sorang ok.Lagi btambah ~S.T.R.E.S.~ bila ada iklan citer hantu kat tv time tgh bguling atas katil...sabor jelah..

K, tu jelah.....Jap2 lagi sambung buat entri balik....

KERJA! KERJA! KERJA!

~BYE~

Sunday, February 24, 2013

Dinner Kami Malam Nie | Pizza Hut




Sebenarnya lauk yang LLK masak tengahari tadi masih ada lagi.......Tapi disebabkan anis tak sihat....selsema n batuk dah seminggu dah..berjangkit dengan LLK kut,huhu...tu yang oderkan pizza tu.....sebab pizza je yang dia selera makan....lagipun,sepanjang hari nie sebutir makanan tak masuk langsung dalam perut dia......kesian pulak tengok anak aku macam tu,huhu.......



So pukul 7pm tadi, LLK oder pizza hut secara online.....2 regular pizza for RM 28.....LLK oder pizza jenis pan...so kena add rm2....total semua rm32.....
Tapi, anis kalau makan pizza pelik sikittttt.......Dia tak makan keseluruhan pizza tu.....dia hanya makan kerak pizza yang ada roti skit-skit jekkk.....yang lebih2 tu, mama n papa dia lerrr kena perabiskan....Mana nak makan nasi lagi, pizza lagi.......hahaha.....gasaklah.....



#Gambar tak disusun secara susunan sepatutnya.....sebab LLK buat entri nie guna hphone.....ai tak berapa pandai upload entri guna hphone.....hahaha.....


## baru perasan sekarang bahagian teknologi maklumat kat opis dah block semua rangkaian blogspot,youtube dll.hanya boleh tgk email, website gov n intranet je........entah ape2 tah diorang ni..........


~BYE~

Bubur Barli





Korang pernah makan bubur barli????






Tak pernah makan!!!!!






mmmmm.....mak LLK selalu buat utk minum petang....tu masa LLK kecik2 dulu......sekarang mak ai dah jarang buat.....sebab bz meniaga n jaga cucu sekarang.....setakat nak makan utk 2-3 org je, mak beli kat kedai je....



Petang ni ai buat bubur barli.....resepi nak buat bubur barli ni sama je konsepnya macam nak buat bubur kacang......
Kalau sape-sape yg boring asik2 buat bubur yg sama je, boleh lah try.......




Bahan-bahan:

barli (agak2 je utk berapa org nak makan)
Gula melaka 
Daun pandan
Santan




Cara-cara:

Rebus barli sampai kembang.....bila dah kembang masukkan gula melaka dan daun pandan.....masak sampai gula larut\ hancur.....kemudian, baru letakkan santan...sedia untuk dimakan :-)



~BYE~

Saturday, February 23, 2013

Birthday Girls @Februari


Sambutan birthday buat 2 orang officemate semalam ......buat secara kecik2 jek........
Happy birthday to ezna n kira.....semoge panjang umur , murah rezeki n happy sokmo....

Thursday, February 14, 2013

Muka Boring.....

Menghadiri kenduri kawin sepupu en.suami pada 12 Feb 2013 yang lepas dengan SIL & suami.....FIL&MIL and SIL yang lelain dah pergi kenduri belah perempuan pada 9 Feb aritu,huhu........

6 jam perjalanan dari kemaman ke besut.......Kebas bontot kitaorg........Yang aku pulak, bukan setakat bontot je kebas.......perut pun naik kebas jugak, hahaha........

Bosan-bosan dalam kete, anis tido.......celik mata main game kat tab.....pastu tido balik...tu lah yang boleh buat dalam kete kan anis, huhu....

Sunday, February 10, 2013

CNY 2013

Tuan rumah sedang bercuti kat kampung..........kalau ada masa, blog akan diupdate dari semasa ke semasa...........

Selamat Tahun Baru Cina.......Dan selamat bercuti

~BYE~

Monday, February 4, 2013

My Pregnency | 29W

Hari nie pukul 9.00 pagi dah siap check-up.....Kalau sebelum2x ni punya check-up, pukul 9 tu belum tentu lagi buku pinkkkk tu dah masuk dalam bilik nurse tau........Entah2x check darah, tekanan dan timbang pun belum tentu lagi buat...hahaha............


Hari nie punya result test:-

Hb = 12.00
Berat badan = 70.5 kg... ( Naik 1.6 kg )
Heart beat baby = 152......



Cuma, muka nurse tadi macam tak puas hati dengan ukuran janin........nurse kata KECIK........Siap 2x LLK kena berbaring kat katil untuk check perut tadi.........Perut Kecik susah......Kalau besar, lagiiiiii lah susahhh...huhuhu.....Sabar3x



Sekarang nie, kandungan dah 29W...So, kena check-up 2x sebulan...........Dan start esok, LLK kena kira tendangan baby dalam perut.............Tujuannya adalah untuk memastikan kandungan tu aktif dan sihat......Serta untuk mengesan sekiranya baby ada masalah seperti baby mati dalam kandungan, baby terbelit tali pusat, jangkitan kuman dll



Setiap kiraan diambil selepas 15minit........Oklah, tu je.....BYE



 

Monday Blues



P/S: Tuan rumah kat klinik sekarang nie.....Buat rutin checkup.......And, harap2x Hb ai naik sikit compare bulan lepas yang ngam-ngam 11.0...........Dah jemu makan kangkung, jus oren bagai untuk naikan Hb..huhuu


And, harap2x jugak berat badan ai tak naik sampai 2-3kg....Ok, tu je.....BYE

Sunday, February 3, 2013

Stimboat @ Bistro MAEPS















TERLIUR tak korang tengok gambar makanan tu tadi??? hahahaha (gelak jahat)






Actually gambar-gambar nie semua LLK tak sempat share dalam blog.......Share kat facebook je, huhu......Dan gambar makan-makan nie diambil masa tahun lepas......Masa nie, masih pengurusan tokey lama........Sekarang, Tokey baru dah ambil alih......Segala no contact reservation pun dah bertukar..........



Kebanyakan no yang ada kat google adalah nombor lama.........LLK pernah call guna no lama tu......Sekali kena maki dengan cina apek.....Awal-awal lagi dah sound LLK " WRONG NUMBER....INI BUKAN RESTORAN" terus apek tu hempas telefon :-(



Kami sekeluarga dah lebih 3 kali datang makan kat sini..........Eventho, adik ipar kata ada tempat lain lagi best (flamingo kot nama kedai tu).....Tapi, kami tetap suka datang sini................Maybe sebab dekat sikit dengan rumah & tempat study adik...So, senang nak angkut diorang kat MAEPS tu......Takder lah orang kata masa Pergi tu lapar....Masa balik rumah pun perut lapar



Pada LLK, sedap tu subjektif..........Ada orang kata sedap......ada orang kata biasa-biasa..........Ada orang kata tak sedap (eh, ada ke yg kata mcm tu?)...Bergantung pada anak tekak masing-masing....



Tapi, pada LLK Bistro MAEPS nie sedap......Makanan pelbagai........Yang paling penting, harga berpatutan dengan apa yang korang dapat makan kat sini......



Ok,lah.....Mata sudah layu......Esok ada checkup kat klinik............tata and good night