Kamu-kamu Yang Comel

Wednesday, January 2, 2013

Resepi Coleslaw Mudah & Sedap

Resepi mudah untuk nak try kat rumah........Bahan-bahan pun tak banyak guna & mudah nak cari..........Actually, LLK rujuk resepi asal dari blog kak filla. Resepi asal, kak filla ada guna bawang besar...Tapi, tekak cek sekarang nie tak boleh terima bau bawang tu...So, dalam resepi nie, LLK tak guna
bawang besar



Bahan-bahan:-
1 Batang Carrot
1biji kobis
Sos coleslaw lady's Choice

Cara-cara
Basuh bersih2x carrot +kobis dan tos hingga kering.................Sagat / parut sayur halus-halus..........Kemudian, campurkan sos coleslaw lady's Choice or nak guna mayonis pun boleh.......Gaul rata dan dibiarkan sejuk seketika dalam peti ais.......SEDIA untuk dimakan (^_^)



Coleslaw sesuai dihidangkan bersama ayam bakar, mash potato dll...Pehhh!!! dappppnya.......Tapi, semalam memang LLK makan coleslaw nie bersama dengan ayam madu yang di bakar menggunakan pemanggang ajaib...........

Tapi, rasa ayam tu tak macam SIL buat.....So, bila tak resepi tak menepati standard piawaian tekak......maka, LLK tak tulis ler dalam blog....hehehe..........Tunggu bila resepi betul2x sukses, baru post dalam blog...hahaha



 ~Ok, tu je....bye~



 

0 comments :

Post a Comment