Kamu-kamu Yang Comel

Monday, December 17, 2012

Part 2 | Sila berhati-hati sekiranya uols dapat panggilan seperti ini ~ Penipuan baru


Si penipu nie memang kemaruk dengan duit aku agaknya.......pepagi buta lagi dah call LLK minta 'hutang'....................Memang kacau daun betul.....Orang tengah syiok ZzZzZz, telefon pulak berbunyi.......Nasib baiklah LLK memang buat silent mode.....So, dengar telefon tu bergegar2x jelah atas tilam LLK......Pastu sambung tido balik, kohkoh.......

 9.31 pagi dah call org.....



 Selang seminit dia call lagi....Tapi, guna nombor lain. Nampak sangat meragukan




Pukul 11.23 pagi, dia call lagi....Kali nie, en. suami aku yang jawab panggilan nie....Sebab time nie, LLK tengah sibuk nak siap2x pergi kenduri kawin sepupu kat Ampang........Asalnya, si penipu nie mati-mati tak nak bercakap dengan en. suami......(Takut ler tu).......



Dan en. suami kata, suara si penipu tu macam terketar2x......sebab laki aku nak check tunggakan tu kat pejabat telekom......Hujung2x perbualan tu, sempat jugaklah laki aku tu tazkirahkan budak tu...........kikiki.......Terus si penipu tu tak call-call aku dah......




Dan pada si penipu & yang berniat nak buat kerja-kerja terkutuk macam nie, silalah hentikan.....Banyak lagi kerja halal lain yang korang boleh buat........Jangan buat malu bangsa beb!!! Kalau malas sangat, kerja jadi pak guard kat Midvalley pun lumayan jugak gajinya......



Kesimpulannya: Kalau anda rasa ragu-ragu dengan panggilan seperti ini, silalah call khidmat pelanggan telekom 100 untuk membuat semakan.......

~BYE~

1 comment :

  1. Salam Liana...

    Sampai macam tu sekali ye dorang buat untuk dapatkan duit dengan cara mudah... Nampak sangta penipunya sebab guna no HP... Kalau guna talian tetap tu nampaklah sikit kelogikannya... Haish... Dunia... Dunia... (-_-")

    ReplyDelete