Kamu-kamu Yang Comel

Wednesday, November 7, 2012

Wordless Wednesday #13 | Garfield dapat kawan baru



Nie lah satu-satunya kucing kesayangan mak ai (tu dulu)...Kucing nie punya ler pemalas..Aktiviti dia bangun tido - makan - tido - bangun tido - makan - tido.........Sebab tu ai panggil dia GARFIELD.....

Dulu masa dia datang kat umah mak ai, badannya comel je...Sekarang ke-main besar. Masa awal tahun aritu berat si garfield nie 6kg......Doktor kata OBESITI!!!!! (Mak ai punyalah marah..." tak kan nak suruh si garfield nie diet & jogging pulak"hahaha........)

Masa raya puasa yang lepas, adik ai yang study kat Johor tu bawak balik kucing peliharaan dia......Tak larat nak bela katanya...Sebab adik bz dengan latihan rowing boats......Sampaikan kucing dia kurus kering tak cukup makan, huhuhu........So, sekarang garfield dah ada kawan.....Tak ler boring :-)



Hai!!! Nama kita bibi.......gengster tak muka kita?????


Mak ai panggil dia bibi........Apesal nama bibi??? Sebab dulu badan dia tecit je macam baby.....So, kami panggil jelah bibi........Badan kecik, tapi kuat makan....Kalah si garfield, huhuhu..........Bapak ai komplen kat mak ai aritu "Yangggg.... Kuat betul si kurus awak nie makan......Masa si gemok tu sorang-sorang dulu, sekilo makanan whiskers boleh tahan sebulan.......Sejak ada 2 ekor kucing nie, 1 kilo tak sampai 2 minggu".... Mak ai speechless, kuikui....


3 minggu lepas, pakcik ai bagi seekor anak kucing yang berumur dalam 2-3 bulan gitu......Anak murid kompang pakcik ai yang punya....Kucing-nya dah beranak 5 ekor.....Banyak sangat katanya....So, semua-semua bagi kat orang.



 Hello!!! Nama kita Bibi Jr....

Kucing nie sangat aktif......Kecik-kecik lagi dah pandai makan makanan kering whiskers & minum susu........Yang paling mak ai puji si bibi Jr, dia pandai masuk toilet kalau nak B***K or Ken***g.....Dia tak suka buang merata-rata.......Tak susah nak training dia.....


So, sekarang dah ada 3 ekor kucing kat rumah mak.........Mak ai happy.......Anis pun happy (Sebab dia boleh buli si garfield & bibi Jr....(Si kucing kurus a.k.a bibi, anak ai tak berani buli sebab kucing tu garang) ........Garfield lagiiiiiiii lah happy




Sekian, WW saya yang sangat panjang
~BYE~

1 comment :