Kamu-kamu Yang Comel

Tuesday, November 6, 2012

Musim Durian Pancake/ Durian Crepes & Adik beradik seangkatan dengannya

Sana sini orang dok sibuk bercerita pasal durian pancake....Kat mana-mana blog pun kalau ber-bw mesti ada entri pasal benda nie.....Tak sangkat,, hebat jugak penangan durian pancake ni ye.......

Actually, durian pancake nie dah jual lama dah.....Cuma 1st time kite rasa masa 2 bulan lepas kat ~Sweet Chat~  Rasa dia sedapppp sangat....Lembut.....Gebu......Ai belasah 3 ketul sorang2x..... kikiki

Tapi, sekarang nie dah ramai orang jual durian pancake nie...Kat google pun dah boleh jumpa resepi durian pancake nie..Cuma rasanya jelah tak tahu sedap ke tak........Kekadang, orang panggil dia durian crepes...Ada yang panggil durian pillow...

Selain kat Sweet Chat, ai pernah try jugak durian pancake nie kat Sumptuous Desserts Mid Valley.. Gerai nie di aras LG, sepanjang jalan menuju ke Garden..Kalau nampak kiosk gambar mulut nie...Tu ler kedainya



Ada macam-macam perisa & warna.....Cuma sediakan duit je :-)




Dalam banyak-banyak durian pancake yang ai dah rasa, ai lagi suka yang disediakan di Sweet Chat.......3 ketul RM 7.90++..Agak mahal sket tapi tak rugi beli tau.........Tgk gambar je dah boleh buatkan air liur ku jejes2x



Yang tak boleh makan durian banyak-banyak
~BYE~

4 comments :

  1. belum pernah rasa lagi durian crepes/pancake ni. wajib cuba nih...

    ReplyDelete
  2. saya pnh dengar dulu org panggil durian crepe ni Durian Pillow...kat Sumptuous desert tu krg best la...katne ye lg best...hihi

    ReplyDelete
  3. @Siti Asiah

    pada saya kat sumtuous tu kureng sket sebab crepe dia agak tebal.....Saya lagi suka makan kat sweet chat,durian pancake dia sgt nipis & lembut....



    ReplyDelete