Kamu-kamu Yang Comel

Friday, November 30, 2012

Tutorial | Cara Untuk Link kan Post Pada Tab Menu

Saje je nak share tutorial nie kat korang-korang yang tak tahu macam ai.....Sebelum nie, dah pernah cuba buat menu tab...Tapi, ai tak reti nak link kan semua entri/post dalam satu menu tab....Sadis kan :-(



So, ai pun trylah buat-buat pandai..........Habis semua benda ai try tekan.........Tapi, tak berjaya pun..............hahaha.............



Last-last, jumpa pulak tutorial NIE kat google.......Kesian kat ai..2hari 2malam pening lalat, hahaha......Barulah berjaya linkkan post tu semua dalam satu menu tab.............(macam mana lah ai nak belajar codding kalau perangai macam nie, huhuhu).............Silalah ye baca......Jangan malu-malu :-)




Pastikan setiap kali post/ entri yang di publish di labelkan. Kalau korang tak labelkan, tak bolehlah nak link kan post ke tab menu: Contohnya





Step 1: Sign In dashboard and klik ke page



Step 2 : Klik new page and pilih web address



Step 3 : Bubuhlah tajuk tab menu yang korang nak tulis tu and link kan URL post yang nak di link...And Save...link URL boleh tengok contoh di step 3a





Step 3a : Cara nak dapatkan URL link




Step 4: Jadilah macam nie nanti......Selepas tu, pilihlah mana yang korang nak letakan tab menu tu.....(Nak letak kat atas ke, kat tepi ke.....kat bawah ke)





~Selesai~







Next entri: rahsia yang nak dikongsikan & hasil tangkapan di 4th Maternity & Children Expo
~BYE~















Thursday, November 29, 2012

Oleh-Oleh Dari Cameron Highland & Jogja



Berangan macam makan strawberry cicah coklat.............har...har....har......


Tak sah kalau pergi cameron kalau tak singgah kilang Boh................Wajib beli benda-benda berasakan strawberry :-)...............Yang nie teh perisa strawberry.........

Sunday, November 25, 2012

Pencarian Bloglist Disember



SYARAT-SYARAT:

1) Follow blog ni dan LIKE page BLOG NURFARA HANI
2) Letakkan banner kat atas ni dalam entry korang.
3) Dah siap? Tinggal kan LINK anda di kotak komen di bawah ini:) 


TAMAT:
28 NOVEMBER 2012
( 11.59 PM )



~Nak Libresse Free??? Jom Isi Borang~


Khas untuk kaum hawa yang nak try libresse................Isi borang kat  SINI, dapat libresse free



Yang suka benda-benda free macam nie, hahaha
~BYE~

Saturday, November 24, 2012

~Sesi dalam Lab & My Graduation Day~


Nie antara yang join bengkel laman web aritu......Semua orang serius je masa nie.......Mana tak nya....Tiba-tiba, fasilitator kata " selepas lunch, saya nak setiap orang kena present website yang telah korang buat"



Gulpppp!!!!!WHAT!!!!!  Terus rasa sakit perut nak terberak, hahahaha!!!!!!! ~Habislah aku, kuang3x........




Yang pakai baju oren tu fasi we ouls .Namanya Puan Zai.......Ai duduk depan fasi ok......Jangan harap nak tido......Menguap.......Apatah lagi nak kentut........Fokus!!...fokus!!!~hahaha



Masa kena present kat depan sorang2x, agak cuak jugak le......Sebab website yang ai buat tu rasanya yang paling simple and palingggg tak menarik langsung.....Orang lain semuanya kalerfull bagai.......








  Website ai..................

 Alahai...Togel je................




Tapi....Yang paling penting, Ilmu yang fasilitator tu ajar sampai ke dalam kepala otak kami semua.......Kalau tak, blurrr je pasal wordpress..........bolehlah nak tolong webmaster upload ape2x lepas nie, kuikui.............








~And My Graduation Day~


^








^







^








^








^







ai dah grad.......Dapat sijil and goodies bag~ hahaha



Yang still menunggu mood rajin datang untuk repair balik website yang dibuat masa berbengkel aritu........Sebab fasi dah update kat facebook untuk announce website terbaik........Aduiiii.........~BYE~

Thursday, November 22, 2012

Mama Anis Kena Pergi Bengkel Laman Web | Yahooo!!!!



Minggu nie ai pergi Bengkel Laman Web...........So, seminggu lah tak berapa nak nampak batang hidung nie kat office (kalau ada pun masa petang-petang kang sebab kena tunggu en. suami kat office, huhuhu)


Sepanjang minggu nie, kalau ada complain tandas tersumbat ke...............staff tersangkut dalam toilet bowl ke...................office runtuh ke.................aircond tak sejuk ke...............sila gunakan ke-kreativitian anda untuk selesaikan problem tu, muahaha (memain jek....Asst ai kan ada....)




Yang segan nak update entri kat tempat orang, muahaha
~BYE~

Sunday, November 18, 2012

Jemput pisang menu minum petang nie



Jemput makan semua  ~ BYE~

Segmen Pendek : Nak Masuk Bloglist Miss z






Dah lama ai tak join GA ke contest........Tengah asik berblog walking, terjumpa pulak dengan blog miss Z nie....ok, saya nak join.......


Blogger  lain pun, kalau nak join boleh jugak...Sila singgah kat SINI . Tapi, kena cepat...............sebab tarikh tutup contest pada 18.11.2012 @ 11.00 pagi........(ada lagi 30 minit je lagi, huhuhu)



~BYE~

Saturday, November 17, 2012

~Maxis Broadband 8GB Milik ai Sudah~





Maxis Broadband 8GB secara rasminya berada dalam genggaman, hahahaha........Yang 4GB dah bye...bye...

Jom Kenali Jenis-Jenis Pisang




Nie pisang emas. Saiznya kecil tapi rasanya manis compare pisang jenis lain

Friday, November 16, 2012

Rezeki Hari Jumaat ~ Alhamdulillah



Rezeki petang-petang jumaat nie....Dapatlah merasa makan pisang..Fresh from belakang rumah ~ hahaha..........Office mate LLK bagi....tqvm my friend.......

Thursday, November 15, 2012

Maxis Broadband 8GB RM68 Only ~I nak


ai memang pengguna Maxis broadband..........Tapi, ai pakai 4GB RM68/month........Sekarang nie, Maxis tengah buat promotion........8GB RM68/ month~Giles~.......Sape yang tak nak kalau bayar pada harga yang sama...kan...kan...kan....

Wednesday, November 14, 2012

Wordless Wednesday #14 | ZzZzZzZz


Tido skejap bolehhhh...kikiki



Yang tido tipu-tipu je tu....

Thursday, November 8, 2012

One is never enough...| Ye, memang tak cukuppp





Tahu ler harga gula akan naik pada tahun depan........Tapi, tahun 2012 belum habis lagi.......Apesal harga makanan dah slow-slow naik nie????................Dari RM1.50  ke  RM2.00......Sekarang dah naik RM2.30......Saiz tetap sama :-(


Roti lampong..........makan 3 bijik baru kenyang, huhuhu...(Kalau ikut perut ai....Kalau perut uols tak tahu lerr)....Nasib baik rasa kau sedap......Mahal-mahal pun, ai beli jugak......kuikui.....Korang suka ke makan roti nie??????












Dah tagline nya pun kata " One is never enough...bun to die for!"
~BYE~












Wednesday, November 7, 2012

Wordless Wednesday #13 | Garfield dapat kawan baru



Nie lah satu-satunya kucing kesayangan mak ai (tu dulu)...Kucing nie punya ler pemalas..Aktiviti dia bangun tido - makan - tido - bangun tido - makan - tido.........Sebab tu ai panggil dia GARFIELD.....

Dulu masa dia datang kat umah mak ai, badannya comel je...Sekarang ke-main besar. Masa awal tahun aritu berat si garfield nie 6kg......Doktor kata OBESITI!!!!! (Mak ai punyalah marah..." tak kan nak suruh si garfield nie diet & jogging pulak"hahaha........)

Masa raya puasa yang lepas, adik ai yang study kat Johor tu bawak balik kucing peliharaan dia......Tak larat nak bela katanya...Sebab adik bz dengan latihan rowing boats......Sampaikan kucing dia kurus kering tak cukup makan, huhuhu........So, sekarang garfield dah ada kawan.....Tak ler boring :-)



Hai!!! Nama kita bibi.......gengster tak muka kita?????


Mak ai panggil dia bibi........Apesal nama bibi??? Sebab dulu badan dia tecit je macam baby.....So, kami panggil jelah bibi........Badan kecik, tapi kuat makan....Kalah si garfield, huhuhu..........Bapak ai komplen kat mak ai aritu "Yangggg.... Kuat betul si kurus awak nie makan......Masa si gemok tu sorang-sorang dulu, sekilo makanan whiskers boleh tahan sebulan.......Sejak ada 2 ekor kucing nie, 1 kilo tak sampai 2 minggu".... Mak ai speechless, kuikui....


3 minggu lepas, pakcik ai bagi seekor anak kucing yang berumur dalam 2-3 bulan gitu......Anak murid kompang pakcik ai yang punya....Kucing-nya dah beranak 5 ekor.....Banyak sangat katanya....So, semua-semua bagi kat orang.



 Hello!!! Nama kita Bibi Jr....

Kucing nie sangat aktif......Kecik-kecik lagi dah pandai makan makanan kering whiskers & minum susu........Yang paling mak ai puji si bibi Jr, dia pandai masuk toilet kalau nak B***K or Ken***g.....Dia tak suka buang merata-rata.......Tak susah nak training dia.....


So, sekarang dah ada 3 ekor kucing kat rumah mak.........Mak ai happy.......Anis pun happy (Sebab dia boleh buli si garfield & bibi Jr....(Si kucing kurus a.k.a bibi, anak ai tak berani buli sebab kucing tu garang) ........Garfield lagiiiiiiii lah happy




Sekian, WW saya yang sangat panjang
~BYE~

Jadual Gaji Orang Goverment Bagi Tahun 2013



Jadual gaji untuk orang goverment dah kuar dah...........ok, boleh print and tampal siap-siap kat workstation untuk tatapan umum, kuikui...........


Sengaja taip semula jadual gaji tu & tak letak watermark.........Untuk kegunaan kawan-kawan gomen semua..



Yang gigih menaip semula jadual gaji tu, huhuhu
~BYE~

Tuesday, November 6, 2012

Musim Durian Pancake/ Durian Crepes & Adik beradik seangkatan dengannya

Sana sini orang dok sibuk bercerita pasal durian pancake....Kat mana-mana blog pun kalau ber-bw mesti ada entri pasal benda nie.....Tak sangkat,, hebat jugak penangan durian pancake ni ye.......

Actually, durian pancake nie dah jual lama dah.....Cuma 1st time kite rasa masa 2 bulan lepas kat ~Sweet Chat~  Rasa dia sedapppp sangat....Lembut.....Gebu......Ai belasah 3 ketul sorang2x..... kikiki

Tapi, sekarang nie dah ramai orang jual durian pancake nie...Kat google pun dah boleh jumpa resepi durian pancake nie..Cuma rasanya jelah tak tahu sedap ke tak........Kekadang, orang panggil dia durian crepes...Ada yang panggil durian pillow...

Selain kat Sweet Chat, ai pernah try jugak durian pancake nie kat Sumptuous Desserts Mid Valley.. Gerai nie di aras LG, sepanjang jalan menuju ke Garden..Kalau nampak kiosk gambar mulut nie...Tu ler kedainya



Ada macam-macam perisa & warna.....Cuma sediakan duit je :-)




Dalam banyak-banyak durian pancake yang ai dah rasa, ai lagi suka yang disediakan di Sweet Chat.......3 ketul RM 7.90++..Agak mahal sket tapi tak rugi beli tau.........Tgk gambar je dah boleh buatkan air liur ku jejes2x



Yang tak boleh makan durian banyak-banyak
~BYE~

Monday, November 5, 2012

Lama-nya tak update blog

Hampir 6 bulan LLK tak update blog....Tu-lah,,,,asik leka skodeng blog orang lain (blog sape yg i suka skodeng tu?????RAHSIA!!!)...Last-last blog sendiri di anak tiri-kan, hahaha.......

Hari ini 1st day buat entry baru setelah 6bulan++  zZzZzZz.....Tu pun panik sekejap sebabnya blog i dah jadi mcm ini bila log in (nasiblah still ingat password blog nie, kikiki)...Puas mak ter-klik sana sini nak cari button new post, aduhaiiii......Apesal teruk benor nie LLK oiiiii.....wake-up2x....


Ok, tu je.......Esok update entry baru pulak....~BYE~