Kamu-kamu Yang Comel

Thursday, January 5, 2012

Pantai Mak Nik a.k.a Monica Bay

Sepanjang duduk kat rumah MIL, hujan tak henti3x turun dari pagi sampai ke malam..Negeri pantai timur sekarang nie musim tengkujuh.....Aktiviti agak terbatas sepanjang berada kat kampung MIL...Tapi, ada jugak sehari tu cerah molek.....So, masa ni lah en. suami ajak jalan2x kat sekitar Pantai Mak Nik................


Ini Pantai Mak Nik.......Juga dikenali sebagai Monica Bay (Name orang putihhh....Glamour gitu)....Terletak didalam daerah Kemaman dan berhampiran dengan Pusat Latihan Timur INTAN........






Ingat masa tu nak bawak anis mandi manda kat pantai nie.....Tapi, ombak kuat sangat...Laut pun tengah bergelora giler2x babas.........Tak mau ambik risiko. So, tunggu next time lah bawak family MIL & SIL berpicnic kat sini ;-)

3 comments :

  1. eyhhh..liana dtg kemaman ke?/ sy duk kmn gak.. selalu la melepak kat monica bay ni..

    liana .. pntai ni xleh mandi.. memang kaw larangan.. sbb pntai ni berteluk.. nk main air pon x boleh.. klo kt letak kaki kat gigi air tu.. terus tarik ke dalam teluk.. dalam.. cuma blh main lyg2 kat tepi pntai jer.

    ReplyDelete
  2. LYA:saya balik kampung suami kat bukit kuang....

    Ingatkan pantai mak nik ni boleh mandi......huhuhu...

    ReplyDelete
  3. takut nak pergi pantai musim-musin tengkujuh ni..ombak besar

    ReplyDelete