Kamu-kamu Yang Comel

Tuesday, December 13, 2011

Anis & Rabbit


Anis memang suka dengan binatang......Kat rumah nenek anis nie, dah macam mini zoo.......Ada ikan, kura-kura, burung, kucing, hamster (tapi mak saya dah bagi kat orang......Mak saya takut sejak kes kencing tikus mengganas) & rabbit.......

Actually, yang rajin membela binatang peliharaan ni  pak ucu anis A.K.A adik bongsu saya bernama Rezal...Adik saya ni memang dari kecik suka dengan binatang.Perangai saling tak tumpah macam arwah datuk belah abah......Kalau kat rumah tu, dialah yang rajin bagi makan + minum, tukar air ikan kat akuarium & bersihkan taik burung....uwekkkkkkk......

Satu kelebihan budak nie, kalau dia tukar/ gantikan air ikan kat akuarium...Ikan peliharaan dia jarang mati....Kalau abah or mak saya yang take over kerja dia, kompom ikan tu MATI.........Lepas tu, kompom adik saya tu naik angin.Terpaksalah orang tua tu gantikan ikan baru........hahaha

So, sekarang ni anis pulak ikut jejak pak ucu dia yang sukakan binatang.........Cuba tengok gambar kat atas tu....Langsung tak takut kat rabbit....



p/s: mama anis suka kucing...Tapi tang nak mandikan & nak bagi makan memang malas :-)

0 comments :

Post a Comment