Kamu-kamu Yang Comel

Tuesday, November 29, 2011

Hati berbunga-bunga bila Puding Caramel-ku Menjadi (^_^)

Ini merupakan kali ke-2 cubaan untuk membuat home made puding caramel.........Actually, percubaan pertama saya rujuk resepi tu dari blog someone.........Tapi, texture puding tu keras...Tak macam yang selalu saya beli kat bazaar ramadhan tu, huhuhu.........

Kali nie, saya rujuk resepi Puding caramel dari entri yang pernah dibuat sebelum ini......Terlupa pulak pernah buat entri pasal resepi ni, kuikui......Tapi, saya ada derhaka sikit kat resepi Puding caramel...Macam biasa, ada bahan saya kurangkan/ lebihkan...Ikut selera tekak masing-masing ;-)....So, inilah Puding Caramel tu:-




p/s: Kat bazaar aritu, saya beli 1pcs RM2.50 ....Modal nak buat puding nie tak mahal pun...Cuma telur, gula & susu cair......Dapat seloyang...Cuma rajin tak rajin membuatnya je lah ;-)

2 comments :

  1. tahiah...tahiah..... :-)
    usaha tangga kejayaan ..

    ReplyDelete
  2. tq Lya...Akhirnya menjadi jugak puding saya nie, hehehe

    ReplyDelete