Kamu-kamu Yang Comel

Tuesday, October 18, 2011

Mulianya Ibu Mengandung Dalam Islamgoogle

1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 tahun solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid. ...

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat

INFO
p/s: Saya paling suka dengan statement no. 7......Boleh digunakan sebagai alasan PALING KUKUH untuk ambil cuti tanpa gaji,ngehhhhhh :-) 

p/s: Apa macam En. karie.....Ada berani ka nak bagi big mama ni cuti lama2x

2 comments :

  1. betul tu..betapa tingginya drjat seorg wanita..lebih2 lagi seorg ibu y diberikan keistimewaan utk mbawa nyawa di dlm perut..

    ReplyDelete