Kamu-kamu Yang Comel

Wednesday, August 24, 2011

Persiapan Menyambut Hari Raya


Check-list

1.       Langsir baru - √ 
2.       Cat rumah -  √
3.       Baju raya mama Anis - √
4.       baju raya en. suami - (half done)
5.       baju raya Anis -  √ 
6.       SIL wedding present
7.       Kuih raya - √
8.       Hari raya gift for :-  
                            - mak (√ ) + abah (√ )
                            - MIL(√ )+ FIL(√ )
                            - nenek(√ )+ atuk(√ )
                            - tok wan (√ ) + tok ki (√ )
                            - gift for someone special

 note: √ = done


Barang untuk en.suami  baru separuh je dah beli . Nasib baik baju melayu ada yang ready made..Tak payah susah-susah nak beli kain & tempah kat tailor .....Harga pun lebih kurang je..Kalau bernasib baik, boleh dapat dengan harga yang murah. Esok nak cari wedding present untuk 2 orang SIL yang akan melangsungkan perkahwinan seminggu selepas raya.....Nak beli hadiah apalah kat diorang tu  

Gift untuk (dot..dot..dot..) pun harus beli juga....Dah duduk jauh2x ni memang jarang boleh jumpa.

Balik kang, nak cari kain pasang..... gift untuk kaum-kaum ibu. Harap2x budak tu ada meniaga lagi arini



p/s: nasib baiklah pak najib bagi bonus duit raya ....kalau tak, mahu kering poket kitaorang laki bini nie, huhuhu.....


0 comments :

Post a Comment