Kamu-kamu Yang Comel

Tuesday, August 30, 2011

Selamat Hari Raya...... Maaf Zahir & Batin [ Entry Melekat]


Lagi 5 hari lagi umat islam diseluruh dunia akan menyambut hai raya aidilfitri....Di kesempatan ini, LLK nak ucapkan selamat Hari Raya buat semua blogger beragama islam di alam maya sana . Mohon maaf zahir & batin sekiranya ada terkasar budi bahasa /terasa hati/ tersinggung etc.........

Minta maaf banyak2x pada kamu-kamu  terutama pada ibu Nurul Iman yang kecik hati pasal entry LLK sebelum nie.......kerana semua itu kadang2x tak di sengajakan/ dibawah separa sedar.Harap mereka yang terlibat dapat maafkan LLK ye


p/s:  Selamat hari raya dari LLK sekeluarga

Friday, August 26, 2011

Dah Nak Raya Dah Weiiii!!!!!!



Jasad disini, hati n  fikiran dah melayang jauh kat umah n kampung .Ditambah pula dengan alunan lagu-lagu raya dari jiran sebelah...Bikin aku asik ingat nak RAYA jek .
 
Officemate dah ramai yang start cuti arini....Nasib baiklah big bos kitaorang tu masih bekerja lagi arini .......kalau tak, comfirm LLK EL arini




p/s:  Jom layan lagu raya~ lalalala
 


Wednesday, August 24, 2011

Misi mencari gift untuk hari raya~ almost complete


Hasil tangkapan tengari tadi........Puas satu shopping mall dok tawaf mencari barang yang berkenan dihati. Nasib baik en. suami ada sama sekali...Boleh tolong membimbit beg plastik yang besar gedabak tu

Dan petang tadi, dapat jugak beli beberapa pasang kain kat budak yang selalu jual murah2x tu......Disebabkan setiap minggu asik muka ni je yang selalu singgah membeli, budak tu ada bagi discount baik punya..... Semoga Allah murahkan rezeki adik tu



Persiapan Menyambut Hari Raya


Check-list

1.       Langsir baru - √ 
2.       Cat rumah -  √
3.       Baju raya mama Anis - √
4.       baju raya en. suami - (half done)
5.       baju raya Anis -  √ 
6.       SIL wedding present
7.       Kuih raya - √
8.       Hari raya gift for :-  
                            - mak (√ ) + abah (√ )
                            - MIL(√ )+ FIL(√ )
                            - nenek(√ )+ atuk(√ )
                            - tok wan (√ ) + tok ki (√ )
                            - gift for someone special

 note: √ = done


Barang untuk en.suami  baru separuh je dah beli . Nasib baik baju melayu ada yang ready made..Tak payah susah-susah nak beli kain & tempah kat tailor .....Harga pun lebih kurang je..Kalau bernasib baik, boleh dapat dengan harga yang murah. Esok nak cari wedding present untuk 2 orang SIL yang akan melangsungkan perkahwinan seminggu selepas raya.....Nak beli hadiah apalah kat diorang tu  

Gift untuk (dot..dot..dot..) pun harus beli juga....Dah duduk jauh2x ni memang jarang boleh jumpa.

Balik kang, nak cari kain pasang..... gift untuk kaum-kaum ibu. Harap2x budak tu ada meniaga lagi arini



p/s: nasib baiklah pak najib bagi bonus duit raya ....kalau tak, mahu kering poket kitaorang laki bini nie, huhuhu.....


Thursday, August 18, 2011

Biskut made in oversea ~ Sedap hingga menjilat jari


Semalam 1st time beli biskut made in oversea kat Marks & Spencer (jakun betul,,, hehehehe)..........Walaupun tak pernah lagi menjejakan kaki di bumi UK, tapi biskut UK mak dah rasa

Pada mulanya teragak-agak nak beli. Maklumlah, tengok packaging pun mcm pelik je.....Apatah lagi, jenama biskut yang langsung tak pernah dengar or tengok. Entah sedap entah tidak ...Buatnya rasa tak sedap, membazir je beli mahal-mahal....

Tapi, cikpuanfinas kata biskut tu sangat sedap......Tak rugi kalau beli...Ok, fine.......kalau cikpuanfinas dah kata mcm tu, maksudnya biskut tu sedaplah tu..Masa berbuka puasa semalam, mak dah try rasa.........Memang sedap biskut ni. Memang tak nyesal beli ....Anis pun dah berkeping-keping makan . Cuma papa anis je yang sombong tak nak rasa

Made in United Kingdom...not Ulu Klang


Milk coklat nie sedap...........






Biskut nie bila dua kali tengok macam biskut mcvitie's...


Picture : SUMBER

Wednesday, August 17, 2011

Murah rezeki....Alhamdulillah



Officemate belanja arini.........Semoga murah rezeki cikpuanfinas :-)

p/s: Kalau korang nak oder untuk buat makan-makan pun boleh gak....Sila zoom gambar kat atas ye, hehehe........fyi, makanan nie mak cikpuanfinas yang masak...Mak finas kalau masak memang sedap....slurppppp!!!!!!!!!!

Wordless Wednesday


Pagi nie, jamu jiran sebelah workstation makan kek........Jangan pelik ye..jiran LLK non-muslim tau.Semalam, kek ni sampai kat office. Bila jiran sebelah menyebelah dah nampak so, macam segan pulak kalau tak bagi rasa...Lagipun, jiran LLK tu tengah pregnent.....Jadi, kena layan ibu mengandung dengan baik, hehehe.............

Kat mak pun ada bagi jugak pagi tadi masa hantar anis....So, harap semua orang enjoy dengan kek blackforest & lemon blackcurrent tu :-)

p/s: Kata wordless wednesday tapi banyak pulak di bebelkannya, hehehe.......

Tuesday, August 16, 2011

15 Ramadhan ~ Berbuka puasa @ The Mines Hotel

Semalam kami memenuhi jemputan berbuka puasa di The Mines Hotel............Aktiviti wajib setiap kali ramadhan anjuran department En.Khairi......Tahun lepas, kami bertiga je yang pergi.....Tapi, tahun nie ajak sekali adik aku, fadzilah a.k.a makcik iya dan rezal....

Sampai kat The Mines Hotel tu dalam pukul 7.15 pm.........Meja pun dah penuh dengan orang. Masa tu, terkial2x kitaorang nie nak cari tempat duduk..Ni lah akibatnya kalau tak bertolak awal dari rumah .........

Dalam 15minit berlegar-legar cari tempat kosong,,,last2x ada juga tempat untuk kami ber-5...Dapat meja VVIP ko.......Dan yang paling mak suka, paling hampir dengan makanan.........








And.....Juadah berbuka semalam yang sempat di snap adalah......................................................................



































































































































ABC jek.........Tak der mood nak ambik gambar. Sebab dok jaga anis yang asik buat perangai..


p/s: Minggu depan ada lagi jemputan berbuka puasa kat luar.....Tapi tak tahu lagi nak pergi ke tak sebabnya kalau balik rumah mesti lewat. Semalam kitaorang sampai kat rumah pukul 10 malam ko.......Sangat letih lorrrrrrr ini macam.

Monday, August 15, 2011

Semangat berkobar-kobar nak pergi kerja pagi nie (^_^)


 Setiap pagi Isnin, mesti bercinta sungguh nak pergi kerja. Ditambah pula, pagi tadi hujan.... Kalau sambung tido balik ni mesti besttt               

Tapi..........Disebabkan hari ni duit bonus raya dah masuk dalam akaun....So, ada semangat sikit nak bangun pergi kerja ..

Sampai2x kat office tadi, officemate dok riuh bagitahu duit bonus dah masuk. Bukan main seronok diorang nie...Aku pun seronok gak..Boleh shopping baju raya anis, hehehe.............


p/s: Sampai office pagi nie terus kena prepare hand-out untuk meeting pukul 9am....Minggu lepas tak nak bagi softcopy tu...Pagi nie baru terhegeh2x nak bagi kat aku................ Paling tak suka orang bagi kerja last-last minute mcm ni


14 Ramadhan ~ Candle Light Dinner

google

 Berbuka puasa semalam dah macam candle light dinner romantika de amor gitu...Berdua-duaan dengan en. suami tersayang serta.....................................































































mak, abah, rezal, anis & si comel



Nak dekat masuk waktu berbuka puasa, area rumah mak & abah blackout. Hampeh betullll.......Tak tahulah apa yang rosak.. ..Time2x mcm nie, kalau nak menunggukan TNB tu datang repair entah pukul berapa tah diorang tu akan datang .........

Walau apa pun, berbuka puasa semalam dengan keluarga memang best.....Lain daripada yang lain, hehehe .......Time tengah takder elektrik, si Anis sibuk dok tiup-tiup lilin yang abah pasang kat atas meja. Bukan main suka lagi anis main lilin tu. Dah macam nak tiup lilin atas kek birthday pulak mama tengok  


Sunday, August 14, 2011

Anis’ Speech Progress ~ Part 2

Entry nie adalah kesinambungan daripada entry Anis's Speech Progress.
Cuma nak update beberapa perkataan or ayat yang anis dah pandai sebut sekarang.


Comel (panggilan kucing kesayangan nenek anis )
Air ( untuk air)
Tek / tik ( untuk cantik)
cik iya (untuk panggil makcik iya si anis)
atit (sakit)
Nak (nak / mahu)
dap (sedap)
amin (selepas habis doa sebelum makan)
pat..pat..pat (cepat..cepat...cepat..)
mama
papa



Saturday, August 13, 2011

13 Ramadhan ~ Siakap 3 rasa

Berbuka tadi berlaukan siakap 3 rasa, sayur campur & telur dadar......Dessert pulak semestinya kuih tepung pelita & puding caramel.......

Disebabkan En. suami sangat rajin mengecat rumah & ditambah pula pagi tadi kitaorang tak sempat nak bersahur ...... So, hari nie kena masak sedap sikit







Google

Google


p/s: Sorry ye papa........