Kamu-kamu Yang Comel

Monday, May 23, 2011

Tepung Kek Segera Yang Tak Berapa Segera

Semalam try buat kek buah-buahan menggunakan tepung kek segera jenama nona.....Ingatkan kalau beli yang segera, SEGERA jugak lah dapat makan. Hampeh tull..Kek yang LLK buat tu tak jadi. Bayangkanlah LLK dah kukus hampir 2 jam  kek tu still tak nak naik2x...Geram betul dibuatnya. Dahlah masa tu perut tengah lapar ....

Lebih kurang macam nielah tepung kek tu. Tapi LLK beli tepung kek buah-buahan.


Rasanya bahan-bahan dalam adunan kek tu complete dah semuanya . Cuma cara LLk masak kek tu je salah. Kalau ikutkan arahan kat kotak kek tu, bancuhan kek tu perlu dibakar. Tapi LLK mana ada oven.So, cara alternative LLK masak kek tu secara kukus. So, sila jangan salahkan tepung kek yang ko beli tu ye LLK. Sila salah kan diri sendiri yang tak reti bahasa, hehehe...

Nasib baik En. Suami tak marah pasal kejadian kek yang berapa menjadi tu...Masa zaman LLk anak dara, kalau kek or masakan tak jadi, siaplah  kena marah2x dengan abah...Sampaikan nak buat kek or masak apa2x pun jadi fobia kalau abah ada..... Last2x, kek tu masuk dalam tong sampah jek....Membazir betulkan, huhhu.....Kalau ada ayam or itik boleh jugak bagi diorang makan ;-)


p/s: Moral of the story, selagi tak der baking oven jangan nak gatal2x nak buat kek...huhuhu

p/s/s: Pict by En. google 

3 comments :

  1. tak apa...belajar dari kesilapan...

    ReplyDelete
  2. salam sis

    Untuk makluman , hadiah penyertaan akan diberikan kepada semua peserta Nama Baby contest dan akan dipos pda bulan 6 nanti. di harap dapat menghantar sekali lagi alamat, nama anda dan nama baby. ke iezanidris@yahoo.com.my

    maaf lambt :)thanks :)

    ReplyDelete
  3. as salam...
    so brand nona ni ok ke x..?sya bwu ja tngok td..instant cake punya...agk2 buleh ka...coz sya cdang nk beli..
    nk wt jualan rmadan ni?

    ReplyDelete