Kamu-kamu Yang Comel

Tuesday, April 19, 2011

Mini Doughnut Pincushion

Aritu LLK ada buat entry pasal Nak Belajor Menjahit ler Pulokkkk . Dan kebetulan pulak LLK tertarik dengan felt yang cute miut dari kedaisus jual tu…Barang-barang untuk nak buat bende alah tu pun LLK dah beli siap-siap dari blog tu. Masa cuti hujung minggu yang lepas, LLK dah cuba buat sendiri mini pincushion yang comel nie. Sambil2x tengok tv & Anis pun tengah lena tido dalam buaian, LLK pun buat slow2x tanpa tengok nota,huhuu….Yang sebenarnya nota untuk menjahit mini pincushion nie LLK dah print siap2x kat office. Tapi disebabkan LLK cuai (maybe sebab kelam kabut nak balik cepat agaknya, huhuhu) nota tu tertinggal kat atas meja ;-(
Tapi…..Nasib baiklah LLK still ingat lagi cara2x nak buat benda alah tu…..So,,inilah hasilnya Mini Felt Doughnut Pincushion kaler pink + hijau…..

Jarum peniti dah tak sepah2x lagi...Siap ada tali keychain lagi tu.

Banyak betul rintangan masa nak buat benda alah nie. Cubaan pertama donut tu kaler hijau & toppingnya kaler pink dan resultnya GAGAL...Sebabnya tak follow step seperti dalam nota tu sebijik2x..Dahlah tu masa nak buat benda alah nie siap sorok2x dari En. Suami....PADAN MUKA aku, huhuhu....

Untuk cubaan yang ke-2, barulah LLK berjaya hasilkan benda alah nie....Tapi, jahitan tak berapa kemas sangat & LLK masih perlu belajar lagi ;-)

Tengoklah kalau rajin lepas nie nak try buat Giant Big Doughnut untuk Cik Anis....

p/s: En. suami ku konfius yang benda alah tu bentuk donut ke strawberry.....Erkkkk!!!! tak macam rupa donut ke  ;-(

2 comments :

  1. macam kecik je LLK...kenyang ke tu....

    ReplyDelete
  2. mama hana: ingat pasni nak try buat yang besar...cepat kenyang sket, hehehehe...

    ReplyDelete