Kamu-kamu Yang Comel

Tuesday, February 8, 2011

Baju baru Mama Anis







Hari nie saya pakai baju baru…..hahaha, poyo betul. Mcm jakun xpernah dapat baju baru. Actually, baju hari nie merupakan salah satu daripada 7 pasang baju yang ditempah pada tukang jahit kat kampung. Upah menjahit baju pun murah ( RM 24 / pasang) sebab LLK & keluarga mertua merupakan regular customer yg selalu menghantar kain pasang  secara banyak.  Kain-kain tersebut LLK hantar kat kedai tukang jahit tersebut pada  akhir tahun lepas. Kebetulan masa cuti tahun baru cina yang lalu, LLk & En. suami balik ke kampong & kebetulan pula kain-kain tersebut siap dijahit, so boleh lah bergaya dengan baju baru… Lagi pun, baju2x baru nie merupakan salah satu daripada wishlist untuk tahun 2011. Baju2x yang sedia ada hampir 3 tahun tak berganti yang baru. Kebanyakannya dah xberapa muat disebabkan tuan punya badan nie semakin membesar, huhuhu…..

p/s: Pas nie, nak cari kain untuk buat baju untuk raya puasa nanti..Lambat hantar kat tukang jahit kang, takut tempahan penuh pulak…..

4 comments :

  1. tempah kat kemaman ke? eh, ni ada kt opis ke x de ni? call dr smlm x angkat pn! ke ada kursus??

    ReplyDelete
  2. a,ah...saya tempah kat kemaman....Saya start keje sejak semalam lagi...Maybe masa me telefon, saya ada kat bilik photostat kot....

    ReplyDelete
  3. tak pun LLK dalam blk pn. H kot. lupa nak ckp td, lawa baju baru LLK tu..

    ReplyDelete
  4. lawa ke baju liana, hehehe....terima kasih me. (kembang lubang hidung sekejap sebab kena puji)

    ReplyDelete