Kamu-kamu Yang Comel

Friday, January 7, 2011

Tutorial Membuat Watermark ~ Senang Mcm Kacang Goreng

LLK nak sharing dengan kawan-kawan blogger semua tentang  watermark. Sebelum nie, LLK pernah buat entry pasal kepentingan kita menletakan watermark dalam blog . Kalau korang lupa, boleh rujuk kat sini.  LLK akan kongsikan nota yang paling mudah untuk korang  belajar.

Watermark nie ada mcm2x pattern.  Ikut sukalah korang  nak buat yang mana satu.  Tapi, nota yang LLK belajar nie menggunakan software photoshop. Kalau korang nak guna paint pun boleh juga. Klik je pada link kat bawah & follow step2x yang diberi. Good Luck Semua :-)

Picture from fazreen

Picture from Nuriz

4 comments :

  1. LLK, kene install Photoshop le pulek.. Huhuhuhu.. nak kene try kat umah nie.. Jadi @ tak x pasti lagik..

    ReplyDelete
  2. Kalau PM nak software photoshop boleh ambik kat tempat LLK.

    ReplyDelete