Kamu-kamu Yang Comel

Friday, January 21, 2011

Polis Trafik Keluarkan 'Surat Cinta' Pada Penduduk PD

Dalam sejarah sepanjang tempoh hampir 20 tahun +++ aku menetap kat PD,  hari nie 1st time aku tengok polis trafik buat kerja keluarkan saman trafik kat kenderaan yang parking sesuka hati kat tepi2x jalan. Harap mereka2x yang degil tu serik nak parking kereta kat tepi tu...Tahniah En. Polis. Harap-harap selepas nie En. Polis rajin2xlah datang buat kerja kat PD nie. Jangan hari nie je korang datang buat kerja, esok-esok tak datang pulak, hehehe.......
By Google
 Untuk pengetahuan semua, kawasan yang LLK maksudkan tadi adalah kat area Pantai Dalam (PD),bukan Port Dickson tau..... 15 Tahun yang lalu, jalanraya terutama kat simpang berdekatan Flat Angkasa tu tak lah sesak sangat kalau compare dengan sekarang. Tapi sejak 1-2 tahun sejak kebelakangan nie, jalanraya yang merupakan jalan utama penduduk  untuk keluar masuk ke kawasan bandaraya Kuala Lumpur jadi TERLALU-LALU SESAK...Dahlah kat simpang tu mmg tak der traffic light..Dah jadi macam pekan cowboy pulak, huhuhu....Keadaan menjadi semakin teruk apabila ada segelintir pemandu yang mementingkan diri sendiri meletakan kenderaan mereka ditepi2x jalan yang sememangnya tak dibenarkan parking kat kawasan tu....


P/S: PD tak serupa macam dulu-dulu...tenang, aman, lebih kurang macam suasana kat kampung...Sejak dah ada Pasaraya, kuarters2x kerajaan, Perumahan Mewah serta Bangunan2x Pejabat,  penempatan PD dah jadi sesak bangat... Aku rindu suasana yang dulu-dulu tu..Jauh dari kesibukan kota, huhuhu.....

0 comments :

Post a Comment