Kamu-kamu Yang Comel

Wednesday, January 12, 2011

Anis Jumpa Doktor (^_^)

Pagi semalam Cik Anis ada appointment dengan doctor kat klinik kesihatan. Anis xsakit apa2x pun cuma rutin harian biasa untuk baby yang tengah membesar macam Anis.  Sampai kat sana , 1st kena ambil nombor giliran & buku check-up tu kena letak kat dalam bakul yang disediakan oleh pihak Klinik……Selepas tu, baru bawak Anis ke tempat penimbang..Bukan main seronok cik Anis naik kat atas mesin penimbang tu. Lompat sana sini, sampaikan nurse suruh mama & Anis naik sama2x kat atas penimbang tu sebab nak dapatkan bacaan berat badan, hehehe…

Masa 1st time Anis ditimbang, nurse bagitahu berat Anis 10.9kg…Pastu, compare dengan report sebelum nie berat badan Anis macam naik sedikit sahaja...Ishhhh, xkanlah naik sikit je. Aku dengan En. Khairi macam nak patah tangan dukung Anis hari2x.Tak kanlah  berat badan Anis naik sikit je....Mustahilllll.Aku pun minta nurse tu timbang berat Anis semula. For the 2nd time Anis kena naik kat alat penimbang tu & bacaan berat badan dapat 11.1Kg....Di sebabkan  check-up sebelum nie Anis dah terima  suntikan DPT (B), Hib(B) & IPV(B) masa umur  1tahun 6 bulan so, kali nie Anis tak kena inject lagi sampailah dia umur 7 tahun nanti. Tapi Anis macam biasa tetap kena datang jumpa doctor untuk buat normal check-up. Next  appointment pada bulan April nanti






p/s: Masa nak ambil Anis kat rumah mak petang semalam,, mak bagitahu yang Anis tu demam.....Tapi syukur alhamdulillah, panas badan dia dah beransur2x kurang.

0 comments :

Post a Comment