Kamu-kamu Yang Comel

Wednesday, January 19, 2011

Dato Samy Vellu who will be always remembered

Aku merindui kata2x daripada YB. Dato Samy Vellu yang selalu buat aku gelak kuasa 10, heheheh....Jom tengok balik ayat-ayat yang sering diucapkan oleh beliau yang sering menyebabkan kita tergelak besar.


 

1. Samy Velu quoted on Pos Laju:

"Besoh kirim, hari ini juga sampai"


2. On one TV news when he tried to say he felt very ashamed:

"Ini prekara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat la besar"


3. Samy said in one of his “ceramah”:

"Kita akan bina satu jambatan wuntuk worang2 kampong di sini." Then one pakcik asked, "Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?" And Samy gloriously replied, "Kalao takde sungai, kita bina sungai"


4. Samy's most favourite quote on the news for the decade is this:

"Toll naik sikit, banyak marah saya. You worang ingat semua ini toll saya punyer bapah punya kah!”


5. During water crisis:

"Semua worang diminta jangan membuang aiyerr!"


6. On social society's problem:

"Worang2 muda sekarang banyak suka hisap dade"


7. During blood donation's program at Sungai Siput:

"Marilah kita semua menderma dare"


8. His welcome speech in most of his functions:

"Selamat datang saudara-mara semua" (It should have been “saudara-saudari”)


9. During the height of the Al-Arqam's saga, he said in a press conference:

"Saya gumbira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam"


10. At an opening ceremony for a new building:

"Mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik dari pentas wuntuk membuka kain"


And of course the world's greatest joke of all times:


"Kita akan bina roket pigi matahari." One of the reporter responded, "Tapi Datuk, matahari terlalu panas untuk didekati." Samy replied, "Itu tade masalah. Kita hantar waktu malam"

2 comments :

  1. LLK: mengimbas kenangan nampak... tp rasenye die lagi OK compare dengan menteri skang... Tut!! tut!!

    p/s sjk menteri baru pgg, tak penah gi perhimpunan...

    ReplyDelete
  2. PM: Menteri sekarang terlalu tegas & aktifast...saya pernah jugak pergi perhimpunan masa Dato Samy ada dulu...Asik nak gelak je dgr dia berucap. kiranya terhibur jugaklah kami nie,w/pun time tu muka berkerut sebab kena berdiri lama hehehe...Yang Menteri baru ni, saya pun xpernah lagi pergi perhimpunan tu...

    ReplyDelete