Kamu-kamu Yang Comel

Saturday, November 20, 2010

Aktiviti Sepanjang Berada di Kampung

Pagi nie kena bertolak dari KL ke KMN... Janji nak bertolak awal2x pagi tapi tiap-tiap t ahun mmg akan bertolak dalam kul 12.00 tgh or 2.00 petang.. Memang janji melayu betulah, hahaha....Tapi yang bestnya kat highway mmg xbyk kenderaan. So jalan clear je, tak jam mcm 1 day before raya... kitaorang ingat, pas ni kalau nak balik kg kena balik selepas raya lah boleh tak??? Hehehe...Kali nie En. Suami drive direct  non-stop kat RNR pun sebabnya Cik Anis pun masih tidur.  Kali nie punya perjalanan ambil masa 5 jam saje...sampai kat rumah MIL pukul 6petang +++.. tu pun dah siap singgah kat beberapa pasaraya kat Bandar sebab nak cari ubat nyamuk Anis yang kehabisan.

Aktiviti kat kampung nie biasa-biasa je. Sama mcm aktiviti seharian kat rumah sendiri di KL...Tapi rilex sikit sebab kat kampung adik ipar ramai yang rajin melayan Anis. Diorang pun seronok melayan telatah Anis yang suka sebut ‘ tataaaaa’  sambil melambai tangan. Nak pergi mandi pun ‘tataaaa’ gak, hahaha.... Kalau kat rumah sendiri ada aku, En. Suami & Anis je..So, Anis pun dah boring tengok muka kami berdua ni sampai makan pun dah tak lalu dah...Kadang-kadang tu seharian tak makan nasi, asik makan benda-benda mengarut mcm biskut, roti, keropok. Nasib baiklah anak aku jenis kuat minum susu, kalau ikut mcm sepupu dia kat kampung tu mahu kurus kering anak aku agaknya ;-)

Antara aktiviti sepanjang 3 hari setengah di kampung:-

Hari Pertama:- 
9.00 - 10.00 pagi - Bangun Pagi
                           - Sarapan Pagi
                            -Mandi

11.00 pagi - Berborak dengan adik-adik ipar sambil baca surat khabar
1.00 Tgh - Makan Tengahari
               - Solat Zohor
               - Playing PS
               - Tidur

3.00 – 5.00 Petang - Minum Petang
                               - Solat Asar
                               - Playing PS2

6.00 – 7.30 malam - Mandi
                              - Solat Maghrib
                              - Watching TV ect

8.00 - 11.30 malam - Makan Malam
                                - Watching tv
                                - Tidur







p/s: kalau hari-hari mcm nie, boleh gemuk makcik,  hehehe..Ohh,ya..MIL punya gulai daging sangat marvelous..Kalah gulai kawah kat Anis Puteri Corner..Sampai sekarang xpuas makan gulai tu tau....

0 comments :

Post a Comment