Kamu-kamu Yang Comel

Sunday, October 24, 2010

Kerja Giler Aku Hari Nie

Hari nie aku sgt rajin ler pulak mengemas rumah. After bangun dari tido, terus sediakan breakfast untuk En. suami & Anis. Menu pagi nie adalah nasi goreng and nugget ayam + teh O suam.. Selepas tu basuh baju, sapu rumah, mop lantai, etc... semasa nak kemas2x barang kat dalam bilik, terpandang breastpam yang pernah aku gunakan dulu selepas melahirkan Anis. Tiba2x rasa macam nak guna balik lah pam tu. lagipun dari semalam lagi nenen nie rasa sakit & xselesa. Aku pun xtahu kenapa nenen nie rasa sakit. Manalah tahu lepas guna pam tu boleh hilangkan rasa sakit tu, hehehe..lagipun aku pun nak tahu jugak susu badan aku nie still ada lagi@ tidak coz kali terakhir aku breastfeeding kan si Anis nie 7-8 bulan yg lepas. Agak lama jugak aku xbreastfeedingkan si budak kecik tu. Mak kata kalau lama sgt xbagi baby minum susu badan, susu tu akan kering...ermm,,betul ke??? Nak tahu betul ke x aku pun try ler pam...
Resultnya mmg buat aku shock. mmg ada susu lagi laaa.Biar benar nie..hahaha. Tapi susu yg keluar nie colournya agak kekuningan & pekat. Sama mcm susu yg mula2x sekali keluar waktu 1st day melahirkan Anis. Nak bagi Anis minum, dia tgh tido la pulak....


p/s : En. Suami xtahu kerja giler yg aku buat pagi tadi. Kalau dia tahu, mesti dia akan kata " Awk nie dah xde keje ke nak buat"...... hahahaha

2 comments :

  1. amboi ...suka bnor mika..kang LLK pam kat kamu pulak kang, baru tahu... ;-)

    ReplyDelete