Kamu-kamu Yang Comel

Thursday, January 14, 2010

Jiran Yang Hampehhh!!!

Nak citer balik kisah lama yang berlaku sepanjang duduk menyewa kat rumah sekarang nie. Masa 6 bulan pertama duduk kat rumah sekarang nie,,dah kena serang dgn orang yang tinggal kat tingkat bawah rumah aku ni gara-gara siaran Astro kat rumah dia xdapat.  Buruk betul perangai. Tgh2x malam ketuk2x rumah org mcm nak runtuh pintu rumah aku..Pastu maki2x kitaorg..Salah aku ke rumah ko yang kat tingkat bawah tu xda siaran....???

Malu giler kami masa tu..Habis satu flat keluar tgk kami berperang kat depan rumah tu.. Teringat lagi salah satu ayat dia “ kau orang baru kat sini, so kena hormat pada orang yang dah tinggal lama kat sini.Lagipun aku ambil full package bukan mcm korang yang ambil package RM 50 je”. Sangatlah kurang ajar lelaki ini. Kau tahu x umur kau tu sebaya je dgn hubby aku. Dan lagi satu, xperlu terjerit2 sampai semua org kat blok tu boleh dgr ko menjerit2 mcm orang seman.. Fyi, aku dgn hubby nie xpekak ok...

Suami aku xmau gaduh2x dgn diorg. Lagipun, kami org baru kat cni...Baru nak cari kawan2, tup2 dah kena serang dgn org.Hubby pun g lah call orang Astro suruh tygk2x kan maslaah astro kat rumah org giler kat tingkat bawah tu....Dahlah susah nak call...Asik di transfer sana sini macam bola je. Last sekali, technician diorg pun datang ler tgk2x. RM 70++ melayang sbb nak baiki siaran orang bangang tu.. tapi technician tu dah bagitahu, yang siaran orang giler tu mmg xberapa nak elok...sbb orang kat tingkat2 lain dah byk pasang astro..so, mangkuk astro diaorg tu dah terlindung dek mangkuk astro orang lain.

Aku rasa orang giler tu malu kot dgn kita orang.. Sebab masa technician astro tu bagi penjelasan, orang giler tu ada sekali kat situ. ( DAh faham kan, bukan salah aku ok...ko tu yang BANGANG!!!) selepas sebulan kejadian tu, diorang sekeluarga berpindah kat tempat lain...Dgr citer pindah kat kepong. Baguslah korang pindah..buat sakit hati and mata aku jer tgk muka korang hari2. Harap2 korang xbuat perangai bangau korang tu kat kepong ok...Takut kau dgn 1 family kena sepak teranjang dgn orang kat sana pulak...Jangan ingat abg ko tu askar, orang kepong takut...plzzzzz..

Jiran Terlampau


Nak citer balik kisah lama yang berlaku sepanjang duduk menyewa kat rumah sekarang nie. Masa 6 bulan pertama duduk kat rumah sekarang nie,,dah kena serang dgn orang yang tinggal kat tingkat bawah rumah aku ni gara-gara siaran Astro kat rumah dia xdapat.  Buruk betul perangai. Tgh2x malam ketuk2x rumah org mcm nak runtuh pintu rumah aku..Pastu maki2x kitaorg..Salah aku ke rumah ko yang kat tingkat bawah tu xda siaran....???

Malu giler kami masa tu..Habis satu flat keluar tgk kami berperang kat depan rumah tu.. Teringat lagi salah satu ayat dia “ kau orang baru kat sini, so kena hormat pada orang yang dah tinggal lama kat sini.Lagipun aku ambil full package bukan mcm korang yang ambil package RM 50 je”. Sangatlah kurang ajar lelaki ini. Kau tahu x umur kau tu sebaya je dgn hubby aku. Dan lagi satu, xperlu terjerit2 sampai semua org kat blok tu boleh dgr ko menjerit2 mcm orang seman.. Fyi, aku dgn hubby nie xpekak ok...

Suami aku xmau gaduh2x dgn diorg. Lagipun, kami org baru kat cni...Baru nak cari kawan2, tup2 dah kena serang dgn org.Hubby pun g lah call orang Astro suruh tygk2x kan maslaah astro kat rumah org giler kat tingkat bawah tu....Dahlah susah nak call...Asik di transfer sana sini macam bola je. Last sekali, technician diorg pun datang ler tgk2x. RM 70++ melayang sbb nak baiki siaran orang bangang tu.. tapi technician tu dah bagitahu, yang siaran orang giler tu mmg xberapa nak elok...sbb orang kat tingkat2 lain dah byk pasang astro..so, mangkuk astro diaorg tu dah terlindung dek mangkuk astro orang lain.

Aku rasa orang giler tu malu kot dgn kita orang.. Sebab masa technician astro tu bagi penjelasan, orang giler tu ada sekali kat situ. ( DAh faham kan, bukan salah aku ok...ko tu yang BANGANG!!!) selepas sebulan kejadian tu, diorang sekeluarga berpindah kat tempat lain...Dgr citer pindah kat kepong. Baguslah korang pindah..buat sakit hati and mata aku jer tgk muka korang hari2. Harap2 korang xbuat perangai bangau korang tu kat kepong ok...Takut kau dgn 1 family kena sepak teranjang dgn orang kat sana pulak...Jangan ingat abg ko tu askar, orang kepong takut...plzzzzz..