Kamu-kamu Yang Comel

Sunday, June 28, 2015

Tutorial buat entry thru email (kat android)

Hai semua(sambil lambai tangan)...hari ini LLK nak share dengan korang cara-cara nak post entry thru email (kat android)


Step 1:
Sign in blog korang dan click ke bahagian DESIGN.

Step 2:
Click SETTING 

Step 3:
Click mobile and email

Step 4:
Create password untuk post entry melalui email.


SIAPPPP.....senang baq hang...So,lepas ni bolehlah nak buat entry sambil berbaring/memasak/tengah guling-guling sambil tgk tv ke TAPI pastikan data internet tu ada lagi....kalau tak, tak leh nak nolong nyerrr......




Nota: entry korang juga boleh di post secara sms.....tapi mungkin akan dikenakan cas oleh telco....LLK xsure berapa sen/hengget.....sebab tu LLK lagi prefer guna email jek.....

Bagi yang berminat nak buat entry thru sms,anda click di ruangan ADD MOBILE DEVISE. Follow instruction yg diberikan oleh blogspot.


BYE BYE